Valioliigan viimeisen siirtopäivän parhaat hankinnat

Jalkapallon Englannin Valioliigassa siirtoikkunan viimeinen päivä oli perjantai 30. elokuuta. Deadline-päivälle saatiin tukku mielenkiintoisia siirtoja.

Ugarte siirtyy Manchester Unitediin

United sai haluamansa ja kiinnitti keskikenttäpelaaja Manuel Ugarten 50 miljoonalla punnalla (noin 60 miljoonaa euroa) Paris Saint-Germainista. Uruguaylaisesta kaavaillaan Kobbie Mainoon aisaparia Unitedin keskikentän pohjalle.

Dan Ashworth, Unitedin urheilujohtaja, vahvisti, että Ugarte oli seuran ostoslistalla korkealla.

– Hän on yksi maailman parhaista pallonriistäjistä keskialueella. Hän on onnistunut erinomaisesti niin seura- kuin maajoukkueessa, Ashworth sanoi Unitedin verkkosivuilla.

– Hänen ominaisuutensa, kokemuksensa ja intohimonsa täydentävät keskikenttäämme hienosti. Olemme seuranneet Manuelia tarkasti. Hän tekee varmasti joukkueeseen positiivisen vaikutuksen ja edistää siten menestystavoitteitamme, lisäsi Ashworth.

Samaan aikaan Scott McTominay jättää Old Traffordin. Hän siirtyy Italian Serie A:han Napolin joukkueeseen. Napoli on hankkinut Englannista hiljattain myös Billy Gilmourin (Brighton) ja Romelu Lukakun (Chelsea).

Ongelmalapsi Jadon Sancholle saatiin jälleen sorvattua lainasopimus. ManU lainaa pelaajan tällä kertaa Chelseaan. Chelsealla on mahdollisuus ostaa pelaaja laina-ajan päätyttyä, jos otteet miellyttävät.

Sterling lainalle Arsenaliin

Suosikkihahmo Raheem Sterling putosi Englannin maajoukkueesta, eikä Chelseassakaan vastuuta enää tullut. Taitopelaaja halusi toisaalle, ja hän siirtyykin lainalle Arsenaliin. Laina kattaa alkaneen kauden.

– Uskomaton fiilis. Lainasopimus meni viime tippaan, mutta lopulta tämä oli ratkaisu, jota halusin. Uskon, että Arsenal sopii minulle täydellisesti. Onneksi sopimus syntyi, Sterling sanoi BBC:n mukaan.

Arsenal oheni maalivahtiosastolla, sillä Aaron Ramsdale nähdään vastedes Southamptonin väreissä. Tykkimiehet kuitenkin paikkasivat tilanteen nopeasti ja lainasivat veskari Neton Bournemouthista.

Eddie Nketiah, 25, ei aikonut jäädä ikuiseksi Arsenal-lupaukseksi, vaan siirtyi toiseen lontoolaisryhmään, Crystal Palaceen. Hänen siirtosummansa oli 30 miljoonaa eli noin 35,6 miljoonaa euroa.

Palace hankki Maxence Lacroix’n Wolfsburgista. Tuoreet lainamiehet taas ovat Matt Turner (omistajaseura Nottingham) ja Odsonne Edouard (Leicester).

Myös Itä-Lontoossa tapahtui, sillä James Ward-Prowse vaihtoi West Hamin värit Nottingham Forestin punapaitaan. Laina on loppukauden mittainen. Forest nappasi lisäksi toppari Moraton, joka teki viiden vuoden mittaisen sopimuksen.