Alexander-Arnold siirtomarkkinoiden kuuma nimi

Jalkapallon Englannin Valioliigassa Liverpoolia edustava Trent Alexander-Arnold nousee yhdeksi siirtomarkkinoiden kuumimmista pelaajista. Hänen sopimuksensa on umpeutumassa.

Alexander-Arnold ei aio tehdä Liverpoolin kanssa jatkosopimusta. Näin kertoo suosittu espanjalaislehti Marca.

– Liverpool alkaa hyväksyä sen tosiasian, ettei Alexander-Arnold jatka joukkueessa. Markkinoilla hänestä on kiinnostunut erityisesti Real Madrid, Marca kirjoitti.

Alexander-Arnoldin markkina-arvo on ollut parhaimmillaan yli sata miljoonaa euroa. Koska meneillään on viimeinen sopimusvuosi, siirtosumma tammikuun siirtoikkunan aikana olisi kuitenkin huomattavasti alempi, noin 70 miljoonaa.

Alexander-Arnold pelaa useimmiten oikeana laitapuolustajana. Juuri tälle tontille Real Madridilla olisi vahvistuksen tarvetta. Realin ohella ainakin FC Barcelona ja FC Bayern tarkkailevat tilannetta.

Ajoittain Alexander-Arnold on nähty myös oikean laidan hyökkäävämmässä roolissa. Englannin maajoukkueessa häntä on kokeiltu lisäksi keskikentän pohjalla – varsin vaatimattomin tuloksin.

Alexander-Arnold on jo 26-vuotiaana Liverpool-ikoni, onhan hän seuduilta syntyisin, ja kokemusta Liverpool FC:n punaväreissä alkoi kertyä jo 6-vuotiaana. Valioliigasta hänellä on 233 ottelua, 15 maalia ja 59 maalisyöttöä.

Englannin maajoukkueessa Alexander-Arnold debytoi vuonna 2018. Kolmen leijonan miehistöstä hänellä on 33 ottelua ja neljä maalia. Viimeisin maali syntyi Suomea vastaan UEFA Nations Leaguessa.

Jatkaako Guardiola Cityssä?

Manchester City: Sopimus on päättymässä myös Manchester Cityn managerilla Pep Guardiolalla. Guardiolaa huhuttiin jopa Englannin uudeksi luotsiksi, mutta valinta kohdistui Thomas Tucheliin.

Mediatietojen mukaan Guardiola harkitsee jatkamista Cityssä. Vaihtoehdoiksi spekuloidaan esimerkiksi Xabi Alonsoa ja Ruben Amorimia.

Manchester United: Laitapuolustaja Tyrell Malacia tekee pikku hiljaa paluuta pelikuntoon. Hän on ollut loukkaantuneena ja kuntoutuvana sivussa lähes puolitoista vuotta.

Lähteet: Marca, The Athletic, Talksport, Mirror, Daily Mail