Lehterä teki jatkosopimuksen HIFK:n kanssa

Jääkiekon Liigassa hyökkääjä Jori Lehterä jatkaa HIFK:n joukkueessa. Helsinkiläisseura tiedotti maanantaina tehneensä pelaajan kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lehterä johtaa Liigan pistepörssiä. Hänellä on 13 ottelusta tehopisteet 3+20=23.

HIFK:n joukkueeseen Lehterä siirtyi kaudeksi 2023-24. Siirrot.com rankkasi kokeneen hyökkääjän viime kauden parhaaksi pelaajahankinnaksi Liigassa.

Urheilujohtaja Janne Pesonen sanoo HIFK:n tiedotteessa, että ”kaikki näkevät, minkälaisessa iskussa Jori on tällä hetkellä”.

– Hän toimii joukkueen pelillisenä liiderinä, mutta vähintään yhtä iso arvo on hänen johtajuudellaan pukuhuoneessa, Pesonen sanoi.

– Nuoret pelaajat saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia Jorilta kaikkia niitä jääkiekkoilijan ammattiin liittyvä nyansseja, joita emme näe highlight-klipeistä. Hän haluaa olla mukana HIFK:n uudessa tulemisessa, mutta ennen kaikkea hän haluaa voittaa, Pesonen lisäsi.

Lehterällä yli 300 NHL-ottelua

HIFK-päävalmentaja Ville Peltosen mukaan Lehterän jatkaminen joukkueessa on upea asia joukkueelle ja kannattajille.

– Jori on yksi koko sarjan johtavista pelaajista – peluri, jossa yhdistyy HIFK:n arvot: sitkeys, taitavuus, voima, yhdessä. Ammattimaisuus kirjoitetaan hänen kohdallaan isoilla kirjaimilla ja alleviivattuna, Peltonen hehkutti.

KHL:n ja eurojääkiekon lisäksi Lehterällä on kokemusta maailman parhaasta liigasta NHL:stä. Hän pelasi 307 runkosarja- ja 39 playoff-ottelua St. Louis Bluesissa ja Philadelphia Flyersissä.

Lehterän saatua huumausainerikostuomion mikään joukkue ei tarjonnut hänelle sopimusta, ja NHL-ura päättyi kauteen 2018-19. Hänen viimeinen NHL-sopimuksensa oli varsin rahakas: se takasi pelaajalle keskimäärin 4,7 miljoonan dollarin vuositulot.