Lentopalloikoni Mikko Esko siirtyy Sloveniaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Mikko Esko tekee pikapaluun kilpakentille ja siirtyy Sloveniaan. Hänen uusi joukkueensa on ACH Volley Ljubljana.

Suomen kaikkien aikojen joukkuepalloilijoihin lukeutuva Esko ”lopetti” pelaajauransa viime kevääseen, mutta jätti oven avoimeksi paluulle jo tuolloin. Viime kaudet hän pelasi VaLePan passarina lentopallon Mestaruusliigassa.

Esko ehti aloittaa Suomen lentopallomaajoukkueen general managerina viime keväänä, mutta hän jättää pestin ainakin toistaiseksi.

Eskon ja Ljubljanan välinen sopimus on voimassa 29. tammikuuta asti. Sen jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

– Seuralla on pitkä, menestyksekäs historia ja perinteet. Tunnen jo osan pelaajista ja uskon, että joukkue on erittäin laadukas. Olin iloinen, kun seura otti minuun yhteyttä. Haluan tuoda tietoni ja kokemukseni joukkueeseen. Tavoitteeni on auttaa tekemään sekä joukkueesta että joukkuetovereistani entistä parempia, Esko kommentoi uuden seuransa verkkosivuilla.

– Ensivaikutelman perusteella seura on erittäin ammattimaisesti hoidettu. Neuvottelut sujuivat ilman ongelmia. Vakuutuin siitä, miksi seura on dominoinut Slovenian ja alueen lentopalloa useiden vuosien ajan ja esiintyy hyvin myös kansainvälisissä otteluissa.

Eskon seurasiirto on erityisen merkittävä siksi, että Ljubljana pelaa Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa Mestarien liigassa. Vastustajat alkulohkossa ovat Berlin Recycling Volleys, Maaseik ja Projekt Warszawa. Berliiniläisjoukkuetta luotsaa entinen Suomen valmentaja Joel Banks.

Arvokasta tukea nuorille passareille

Ljubljanassa Eskolle avautuu huomattava mentorin rooli. Hän pääsee auttamaan tietotaidollaan passarikaksikkoa Nejc Najdic – Nejc Kozar. Molemmat nuoret passarit ovat 2000-luvulla syntyneitä.

Ljubljanan päävalmentaja Matjaz Hafner arvostaa Eskon korkealle.

– Hänellä on taitoa ja kokemusta. Hän tuo lisää laatua ja leveyttä passarin paikalle, mikä on tärkeää erityisesti eurocupeissa, Hafner totesi.

Esko, 46, on pelannut useita vuosia kansainvälisissä huippuliigoissa ja kerännyt mestaruuksia Suomen sarjoissa. Maajoukkueessa Esko on ollut saavuttamassa Suomen kaikkien aikojen parhaita sijoituksia. Vuoden 2007 EM-kisoissa Suomi sijoittui neljänneksi ja vuoden 2014 MM-kisoissa yhdeksänneksi.