World Series 2024: Pelaajasiirroilla valtava merkitys

Baseballin kuninkuus vuosimallia 2024 ratkaistaan World Series -ottelusarjassa, joka käynnistyy perjantaina 25. lokakuuta. Vastakkain asettuvat MLB:n joukkueet New York Yankees ja Los Angeles Dodgers.

Yankees on American Leaguen ja Dodgers National Leaguen mestari. Yankees varmisti World Series -paikan voittamalla liigansa loppuottelussa Cleveland Guardiansin. Dodgers puolestaan sinetöi paikkansa lyömällä New York Metsin.

World Series pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä, eli mestaruus vaatii neljä otteluvoittoa. Ottelusarja käynnistyy Dodgersin kotikentällä.

Baseball on amerikkalaisen jalkapallon ohella suosituin joukkuepalloilu Yhdysvalloissa. Lajin läsnäoloa pitää yllä hurja runkosarja, jossa kullekin joukkueelle kertyy peräti 162 ottelua.

Suomessa World Seriesiä voi seurata Viaplayn palveluista. Kaikki ottelut pelataan Suomen aikaa yöllä.

MLB:n parhaat pelaajahankinnat

Pelaajasiirrot ovat näytelleet valtavaa roolia vuoden 2024 World Seriesin joukkueissa – erityisesti Dodgersissa. Siirrot.com rankkaa seuraavassa viisi merkittävintä kaappausta.

5. Enrique Hernandez, Dodgers: Kolmospesän mies teki Dodgersin kanssa sopimuksen vapaana pelaajana helmikuussa. Puerto Ricosta kotoisin oleva Hernandez kerää jatkuvasti kiitosta kokonaisvaltaisella panoksellaan. Pudotuspeleissä hänen lyöntipelissään on ollut lupaava nousutrendi.

4. Tommy Edman, Dodgers: Dodgers hankki Edmanin St. Louis Cardinalsista heinäkuussa. Hän on kuntoutunut hyvin rannevammasta ja ollut pelikunnossa elokuusta lähtien. Kohentanut lyöntipeliään merkittävästi pudotuspelien aikana.

3. Teoscar Hernandez, Dodgers: Solmi sopimuksen Dodgersin kanssa vapaana pelaajana tammikuussa. ”Mr. Seeds” iski 33 home runia runkosarjassa, mutta playoffeissa hänellä on vielä parantamisen varaa – ehkä World Seriesissä alkaa tapahtua?

2. Juan Soto, Yankees: Newyorkilaisryhmän merkittävin hankinta. Yankees napsi takakentän oikealla kantilla viihtyvän Soton San Diego Padresista joulukuussa 2023 osana suurta pelaajakauppaa. Runkosarjassa syntyi 41 home runia, ja playoffeissakin tehoja on jo tullut.

1. Shohei Ohtani, Dodgers

Hämmästyttävä kahden suunnan pelaaja, joka pystyy huippusuorituksiin niin pitcherinä kuin lyöjänä. Ohtani, 30, on kotoisin Japanin Oshusta.

Viime kauden jälkeen Ohtanin ja Los Angeles Angelsin välinen yhteiselo päättyi, kun pelaaja päätti lähteä vapaiden pelaajien markkinoille. Hän allekirjoitti Dodgersin kanssa 10 vuoden mittaisen ja 700 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen joulukuussa 2023.

”Showtime” on pannut historiankirjat koville ja esiintynyt loisteliaasti kaudella 2024. Runkosarjassa hän löi 54 home runia, ja pudotuspeleissä niitä on tullut ennen World Seriesiä kolme.

Syyskuussa Ohtanista tuli MLB:n historian ensimmäinen pelaaja, joka lyö yhdellä kaudella vähintään 50 home runia ja pääsee kärkkymällä pesälle vähintään 50 kertaa. ”Rehellisesti sanottuna kukaan ei ole tästä niin yllättynyt kuin minä”, Ohtani sanoi saavutuksestaan vaatimattomasti.