Siirtohuhuja jalkapalloilija Harry Kanesta

Jalkapalloilija Harry Kane on lajin kuumimpia siirtonimiä. Kane edustaa toistaiseksi Tottenhamia Englannin Valioliigassa.

Manchester United ei ole pitänyt salaisuutena sitä, että se on Kanesta kiinnostunut. Unitedin ja Kanen välille on viritelty spekulaatioita useiden vuosien ajan.

Kanen ja Tottenhamin välinen sopimus on voimassa kesään 2024 asti. Jatkosopimuksen solmimisesta ei ole selkeitä merkkejä.

Brittilehti Daily Telegraphin mukaan ManU on jälleen tiedustellut Spursilta Kanen saatavuutta. Pelaajan realistinen markkina-arvo on noin 90 miljoonaa euroa, mutta jos kilpailu kiristyy, hintalappu nousee kevyesti yli sadan miljoonan.

Kane on yksi maailman parhaista maalintekijöistä, joten kiinnostusta on toki muuallakin. Kenties Unitediakin suurempi suosikki uudeksi osoitteeksi on Saksan suurseura FC Bayern. Lisäksi raharikas ranskalaisseura Paris Saint-Germain tarkkailee tilannetta.

Kesällä 30 vuotta täyttävä Kane (s. 28.7.1993) on edustanut Tottenhamia koko valioliigauransa ajan. Hän oli Spursin vahvuudessa ensimmäisen kerran kaudella 2009-10. Millwallissa ja Norwichissa käytyään hän pääsi suurempaan rooliin ja teki ensimmäiset Spurs-liigamaalinsa kaudella 2013-14.

Vuosien mittaan hän nousi avainhyökkääjäksi niin Tottenhamissa kuin Englannin maajoukkueessa.

Ridgeway Roversin kasvatti Kane on tehnyt Valioliigassa 207 maalia ja antanut 45 maaliin johtanutta syöttää (tilanne 25.4.2023).

Englannin maajoukkueessa Kane debytoi vuonna 2015. Hänellä on 82 A-maaottelua ja 55 maalia. Kane nousi jalkapallon MM-kisojen 2018 parhaaksi maalintekijäksi kuudella osumallaan.