Kesän siirtoikkuna 2023: ensimmäiset hankinnat Valioliigassa

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kesän 2023 siirtoikkuna avautui 14. kesäkuuta.

Valioliigan seurat julkaisivat listansa pelaajista, jotka se vapauttaa ja jotka se pitää vahvuudessaan. Ensimmäiset pelaajakaupatkin on tehty.

Kokenut ja monikäyttöinen James Milner siirtyy Liverpoolista Brightoniin. Osapuolten välinen sopimus on vuoden mittainen.

Milner nousi Leeds Unitedin valioliigamiehistöön vain 15-vuotiaana kaudella 2001-02. Englannin maajoukkueessakin nähty pelimies on edustanut Valioliigassa Leedsiä, Newcastlea, Aston Villaa, Manchester Cityä ja Liverpoolia.

Monia kiinnostaa myös nimi Romeo Beckham, sillä hän on jalkapalloikoni David Beckhamin poika. Beckham nuorempi on tehnyt sopimuksen Brentfordin kanssa. Hän on pelannut isänsä osittain omistamassa Inter Miamissa.

Manchester Unitedista poistuu viimeinenkin Sir Alex Fergusonin aikakauden pelaaja. ManU on vapauttanut Phil Jonesin. Blackburn Roversista siirryttyään hän kuului Unitedin ryhmään yli kymmenen vuoden ajan. Valioliigassa häntä ei ole tosin nähty kentällä sitten kauden 2021-22.

Mielenkiintoisia vapautettuja pelaajia ovat myös Ainsley Maitland Niles (Arsenal), Ashley Young (Aston Villa), Andros Townsend (Everton), Roberto Firmino (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool), Jesse Lingard (Nottingham) ja Diego Costa (Wolverhampton).

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kesän 2023 siirtoikkuna sulkeutuu 1. syyskuuta.

Kesän siirtoikkuna 2023, ensimmäiset hankinnat Valioliigassa

Listassa on joukkueet, joilla oli vähintään yksi hankinta 19.6. mennessä

Aston Villa: Youri Tielemans

Bournemouth: Hamed Traore

Brentford: Mark Flekken, Ethan Brierley, Kevin Schade, Romeo Beckham

Brighton: Mahmoud Dahoud, Joao Pedro, James Milner

Burnley: Jordan Beyer

Chelsea: Kendry Paez

Crystal Palace: Jefferson Lerma

Liverpool: Alexis Mac Allister

Newcastle: Yankuba Minteh

Nottingham: Chris Wood

Tottenham: Dejan Kulusevski