Harry Kane siirtyy FC Bayerniin

Harry Kane oli yksi jalkapallon siirtoikkunan kuumimmista nimistä kesällä 2023. Hänen siirtymisensä FC Bayerniin varmistui lauantaina 12. elokuuta 2023.

Kane edusti Tottenhamia Englannin Valioliigassa, ja hänen sopimuksensa oli päättymässä vuoden kuluttua.

Siirtosumma Tottenhamista on noin 100 miljoonaa euroa, ja Bayern-sopimus ulottuu kesään 2027.

Saksalainen suurseura FC Bayern oli innokkain Kanen tavoittelija. Brittimedian tietojen mukaan Bayern teki ainakin kolme ostotarjousta Kanesta ja vaikutti koko ajan vakuuttuneelta englantilaishyökkääjän saamisesta.

Lehdistössä spekuloitiin myös sillä, että Bayern olisi voinut hankkia Kanen vuoden kuluttua tämän sopimuksen umpeuduttua. Siinä tapauksessa ei olisi tarvittu siirtosummaa.

Lisäksi Kane yhdistettiin Manchester Unitediin vuosien ajan. Mediatietojen mukaan Unitedin manageri Erik ten Hag teki joukkoineen kaikkensa Kanen hankkimiseksi. ManU on vahvistanut joukkuettaan Mason Mountilla ja Andre Onanalla, mutta joukkueella oli todellinen tarve tehokkaalle keskushyökkääjälle.

ManU hankki tanskalaisen Rasmus Höjlundin, mikä antoi vihiä siitä, että seura oli jäänyt pois Kane-jahdista.

Kane on yksi maailman parhaista maalintekijöistä, joten kiinnostusta oli toki muuallakin. Raharikas ranskalaisseura Paris Saint-Germain tarkkaili tilannetta, samoin espanjalainen Real Madrid.

Juuri 30 vuotta täyttänyt Kane (s. 28.7.1993) on edustanut Tottenhamia koko valioliigauransa ajan. Hän oli Spursin vahvuudessa ensimmäisen kerran kaudella 2009-10. Millwallissa ja Norwichissa käytyään hän pääsi suurempaan rooliin ja teki ensimmäiset Spurs-liigamaalinsa kaudella 2013-14.

Vuosien mittaan hän nousi avainhyökkääjäksi niin Tottenhamissa kuin Englannin maajoukkueessa.

Ridgeway Roversin kasvatti Kane on tehnyt Valioliigassa 213 maalia ja antanut 46 maaliin johtanutta syöttöä (tilanne kauden 2022-23 jälkeen).

Englannin maajoukkueessa Kane debytoi vuonna 2015. Hänellä on 84 A-maaottelua ja 58 maalia. Kane nousi jalkapallon MM-kisojen 2018 parhaaksi maalintekijäksi kuudella osumallaan.

Lähteet: FC Bayern, Tottenham Hotspur, The Times, BBC, Sky Sports, The Athletic, Daily Mirror