NHL-seurat Canadiens ja Canucks tekivät pelaajakaupan

Maalivahti Casey DeSmith ja hyökkääjä Tanner Pearson vaihtavat seuroja jääkiekon NHL:ssä tehdyssä pelaajakaupassa.

DeSmith siirtyy Montreal Canadiensista Vancouver Canucksiin, ja Pearson liikahtaa vastakkaiseen suuntaan. Canadiens saa myös kolmannen kierroksen varausvuoron vuodelle 2025.

Maalivahti DeSmith muistetaan Pittsburgh Penguinsista. Kesällä hän siirtyi Penguinsista Canadiensiin suuressa kolmen seuran kaupassa, jonka keskeinen pelaaja oli puolustaja Erik Karlsson. Karlsson siirtyi San Jose Sharksista Penguinsiin.

Canadiensia DeSmith ei ehtinyt varsinaisesti edustaa nyt syntyneen kaupan vuoksi. Hän debytoi NHL:ssä kaudella 2017-18. DeSmithillä on 134 ottelua runkosarjasta ja yksi pudotuspeleistä.

– Saimme tasonsa näyttäneen maalivahdin DeSmithin myötä, Canucksin GM Patrik Allvin sanoi.

– En pystynyt takaamaan Pearsonille rosteripaikkaa. Olemme innoissamme siitä, miten nuoremmat laitahyökkääjämme ovat kehittyneet, ja samalla saimme palkkakattojoustavuuttakin, lisäsi Allvin.

Pearson, 31, on alun perin Los Angeles Kingsin ensimmäisen varaus vuodelta 2012. Tehokkaimmalla kaudellaan hän on tehnyt 45 tehopistettä. Pearson oli voittamassa Kingsissä Stanley Cupin mestaruutta vuonna 2014.

Canadiensin GM Kent Hughes ei kanna huolta, vaikka Pearson vasta toipuu loukkaantumisesta.

– Hän on käynyt Vancouverissa läpi fyysisen testauksen ja pystyy jo harjoittelemaan. Hänen loukkaantunut kätensä ei ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, mutta uskomme, että hän pystyy liittymään vahvuuteen harjoitusleirillä, Hughes sanoi.

Nyt syntynyt kauppa on ensimmäinen kuukauteen. Elokuussa Anaheim Ducks hankki puolustaja Ilja Ljubushkinin Buffalo Sabresista yhtä varausvuoroa vastaan.

Sopimuksia vapaiden pelaajien kanssa on sen sijaan syntynyt miltei päivittäin. Viimeisimpiä kiinnitettyjä pelaajia ovat Jan Jenik (Arizona), Jegor Sokolov (Ottawa), Calen Addison (Minnesota), Jujhar Khaira (Minnesota), Declan Chisholm (Winnipeg), Keith Kinkaid (New Jersey), Tomas Tatar (Colorado), Tyler Motte (Tampa Bay), Jake Sanderson (Ottawa), Morgan Frost (Philadelphia) ja Tristan Luneau (Anaheim).

Harjoitusleirit NHL-kautta 2023-24 varten ovat alkaneet. Ensimmäiset harjoitusottelut kamppaillaan perjantaina.