Penguinsin Joona Koppanen asetettu NHL:n waiver-listalle

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins asetti Joona Koppasen torstaina waiver-listalle.

NHL:n waiver-listalle siirtäminen merkitsee käytännössä sitä, että pelaajasta tulee vapaa 24 tunnin ajaksi. Jos mikään muu seura ei ota pelaajaa vahvuuteensa, oikeudet palaavat waiver-listalle asettaneelle joukkueelle.

Penguinsin varsinaisena tarkoituksena lienee Koppasen lähettäminen farmiin. Hänen tapauksessaan farmiin lähettäminen vaatii ensin waiver-listalle asettamista.

Koppanen pelasi viime kaudella viisi ottelua Boston Bruinsissa. Kesällä suomalaishyökkääjä teki Penguinsin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Valtteri Puustinen lähetettiin Penguinsin AHL-farmijoukkueeseen. Hänen ainoa NHL-ottelunsa on kaudelta 2021-22.

Winnipeg Jets: Keskushyökkääjä Henri Nikkanen on lähetetty farmiin. Nikkanen on Jetsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2019.

Jetsin vahvuudesta poistuu toistaiseksi myös puolustaja Ville Heinola. Heinola loukkaantui harjoitusottelussa torstaina, ja tilanne näyttää melko pahalta.

– Kyseessä on vasemman jalan vamma, ja poissaolosta ei näytä tulevan lyhytaikainen. Tilanne ei ole hyvä, valmentaja Rick Bowness sanoi lehdistölle.

Heinola, 22, on pelannut Jetsissä 35 NHL-ottelua. Vuonna 2019 hän nousi Jetsin NHL-miehistöön yllättäen heti kauden alussa.

– Kun harjoituspelit menivät hyvin, aloin ajatella, että nyt on sauma. Ei minulle tietenkään kerrottu kuin päivää ennen, että olen joukkueessa, Heinola kertoi East Side Medialle pian debyyttinsä jälkeen.

Heinola ja New York Rangersin Kaapo Kakko debytoivat samassa ottelussa lokakuussa 2019.

– Sitten, kun viimeiset pudotukset tehtiin, vasta varmasti tiesin, että olen mukana. En kyllä odottanut tällaista alkua kaudelle. Rehellisesti sanottuna en edes alun perin odottanut, että pääsisin joukkueeseen, puolustaja kertoi.

Seattle Kraken: Hyökkääjä Ville Petman ja puolustaja Peetro Seppälä on lähetetty farmiin.

NHL-kausi 2023-24 alkaa tiistaina 10. lokakuuta.