Wayne Rooney palaa valmentajaksi Englantiin?

Jalkapalloikoni Wayne Rooney saattaa olla palaamassa Englantiin.

Rooney toimii DC Unitedin päävalmentajana Pohjois-Amerikan ammattilaisliigassa MLS:ssä.

United hävisi suomalaispelaaja Alex Ringin edustamalle Austin FC:lle keskiviikkona 0-3, ja sen mahdollisuudet MLS:n pudotuspeleihin ovat pienet.

Mediatietojen mukaan Rooneyn ja Unitedin tiet todennäköisesti erkanevat sunnuntaisen ottelun jälkeen. United kohtaa New York Cityn.

Rooneylle on Englannissa tilausta. Hänestä huhutaan Birmingham Cityn uutta manageria. Englannin kakkostasolla Championshipissä Birmingham on voittanut kymmenestä ottelustaan neljä.

– Managerinpaikka on uhattuna, vaikka kauden alku on ollut kohtalainen, tietää Football Insider.

– Rooney on vahvasti seuran tutkassa. Birminghamin omistajien mielestä Rooneylla on tarvittava profiili ja potentiaali nostaa seuran tasoa, julkaisussa kirjoitettiin.

Toistaiseksi Birminghamia luotsaa John Eustace.

Rooneysta tuli DC Unitedin päävalmentaja viime vuonna. Seura on englantilaiselle tuttu, sillä hän pelasi joukkueessa vuosina 2018-2020.

Valmentajakokemusta Rooneylla on myös englantilaisesta Derby Countysta.

Pelaajana Rooney edusti suuruutensa vuodet Valioliigan Manchester Unitedia. Hän oli vuosien ajan myös Englannin maajoukkueen ykköshyökkääjä.

Liverpoolilainen Rooney on lisäksi Everton-legenda. Hän nousi Evertonin liigajoukkueeseen jo teini-ikäisenä ja palasi seuraan menestyksekkäiden United-vuosien jälkeen. Everton-paluun jälkeen hän pelasi DC Unitedissa ja Derbyssä. Hänen viimeinen pelaajakautensa oli 2020-2021.

Lähteet: Football Insider, The Sun