NHL: Oilers irtisanoi päävalmentaja Woodcroftin

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilers päätti vaihtaa valmentajaa alle odotusten menneen alkukauden jälkeen.

Sunnuntaina Edmonton Oilers tiedotti irtisanoneensa Jay Woodcroftin päävalmentajan tehtävästä. Kris Knoblauch, 45, nimitettiin Woodcroftin seuraajaksi.

Puolustajalegenda Paul Coffey nimitettiin apuvalmentajaksi.

Knoblauchista tulee NHL-päävalmentaja ensimmäisen kerran. Hänellä on kokemusta NHL-apuvalmentajan tehtävistä (Philadelphia Flyers) ja AHL-päävalmentajan toimesta (Hartford Wolf Pack).

Knoblauch sopii Oilersiin hyvin, sillä hänellä on taustaa ylivoimapelin ideoinnista ja hyökkääjien peluuttamisesta. Osa-alueet kuuluvat tunnetusti Edmontonin vahvuuksiin.

Lisäksi Knoblauch tuntee ykköstähti Connor McDavidin hyvin. Hän valmensi McDavdia tämän junioriaikoina.

Toisaalta jää nähtäväksi, millaista uutta puhtia Knoblauch ja Coffey saavat Oilersin vuotavaan puolustuspeliin.

Oilers lähti kauteen yhtenä suurimmista Stanley Cup -mestariehdokkaista, mutta saldo tältä kaudelta on 3-9-1. Luvut ovat koko NHL:n toiseksi heikoimmat.

Nyt Edmonton tähtää äärimmäisen vaikeasta tilanteesta takaisin mestaruustielle. Tiestä tulee mutkainen, mutta rohkaisevia esimerkkejä ei tarvitse etsiä kaukaa.

Joulukuussa 2015 Pittsburgh Penguins antoi potkut valmentaja Mike Johnstonille, ja saman kauden päätteeksi joukkue juhli Stanley Cupin voittoa uuden valmentajan Mike Sullivanin alaisuudessa.

St. Louis Blues irtisanoi vuonna 2018 Mike Yeon päävalmentajan tehtävästä heikkojen esitysten jälkeen ja nimitti tilalle Craig Beruben. Puolisen vuotta myöhemmin, alkukesästä 2019, Berube ja Blues nostelivat Stanley Cup -maljaa.

Onko Knoblauchin Edmonton Oilersissa ainesta samaan?

– Tämä on minulle uskomaton tilaisuus. Edmonton Oilersilla on todella vahva historia, jääkiekkokulttuuri ja intohimoiset kannattajat. Valmentaminen täällä tavallaan toteuttaa unelmani, olenhan täältäpäin, Saskatchewanista, kotoisin, Knoblauch sanoi.

Colorado Avalanche: Joel Kiviranta sai NHL-sopimuksen Avalancheen. Aiemmin Dallas Starsia edustaneella Kivirannalla, 27, on NHL:stä 163 runkosarjaottelua (16+12=28) ja 36 pudotuspelien kamppailua (6+6=12).

Montreal Canadiens: Joel Armia sai passituksen takaisiin AHL-farmijoukkue Laval Rocketiin. NHL:ssä Armia on onnistunut tekemän vain yhden maalin tällä kaudella.

Pittsburgh Penguins: Ylhäällä piipahtanut maalivahti Joel Blomqvist lähetettiin takaisin farmiin.

Ottawa Senators: Farmiin vie myös puolustaja Nikolas Matinpalon tie. Hän pelasi NHL:ssä neljä ottelua.