Nuorten MM-kisojen tehomies Gauthier siirtyy NHL:n Ducksiin

Jääkiekon NHL:ssä Anaheim Ducks ja Philadelphia Flyers tekivät pelaajakaupan maanantaina.

Hyökkääjä Cutter Gauthier siirtyy Flyersistä Ducksiin, ja toiseen suuntaan menee puolustaja Jamie Drysdale. Lisäksi Flyers saa Ducksilta NHL Draftin toisen kierroksen varausvuoron vuodelle 2025.

Molemmat ovat nuoria ja lupaavia pelaajia. Vaikka lupaavan hyökkääjän vaihtaminen lupaavaan puolustajaan näyttää järkeenkäyvältä liikkeeltä, kaupan taustalla on myös erimielisyyksiä.

Flyersin general manager Daniel Briere kertoi lehdistölle, että Gauthier ei ollut halukas tekemään seuran kanssa sopimusta. Aiemmin pelaajan kanta oli ollut päinvastainen.

Flyersin päävalmentaja John Tortorella suhtautui asiaan tavoilleen uskollisesti eli temperamenttisesti. Hän ilmaisi varsin suorin sanankääntein, ettei hän tiedä Gauthier’sta juuri mitään.

– En ole kiinnostunut puhumaan hänestä. Enemmän minua kiinnostaa Drysdale, koska hän on tulossa joukkueeseemme, Tortorella töksäytti lehdistölle.

Gauthier, 19, on Flyersin ensimmäisen kierroksen varaus (numero 5) vuoden 2022 NHL Draftista. Hän syntyi Ruotsin Skellefteåssa hänen isänsä Sean Gauthier’n pelatessa maalivahtina paikallisessa liigajoukkueessa.

Vuodenvaihteessa Gauthier oli voittamassa USA:lle alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Hän oli yhdessä tshekki Jiri Kulichin (Buffalo Sabresin varaus teki pisteet 6+6=12) kanssa paras pisteentekijä. Gauthier’n pinnat olivat 2+10.

Gauthier pelaa tällä hetkellä Boston Collegessa yliopistojääkiekkoa.

Drysdale, 21, on Ducksin ensimmäisen kierroksen varaus (numero 6) vuoden 2020 NHL Draftista. Hänellä on NHL:stä jo 123 ottelua ja 45 tehopistettä.

Maanantaina Ducks kutsui puolustaja Jackson LaComben farmista. Lisäksi seura lähetti maalivahti Alex Stalockin AHL:ään.

Toronto Maple Leafs: Tähtihyökkääjä William Nylander teki Leafsin kanssa muhkean jatkosopimuksen, joka kattaa kahdeksan vuotta ja takaa pelaajalle 92 miljoonan dollarin suuruisen kokonaispalkan (vuotuinen keskipalkka 11,5 miljoonaa).

– Sopimusprosessi käynnistyi jo kesällä. Kyllähän ne (neuvottelut) olivat tavallaan koko ajan mielessä, mutta yritin keskittyä pelaamiseen. Tästä kaupungista on tullut kotini. Olen ollut täällä kauemmin kuin missään muussa paikassa koko elämässäni, Nylander sanoi NHL:n virallisessa mediassa.