Cole Palmer – pystyykö Chelsea pitämään kultakimpaleensa?

Cole Palmer on noussut nopeasti yhdeksi nuorista ilmiöistä jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Keskikenttäpelaaja Palmer, 21, on esiintynyt Valioliigassa 38 ottelussa. Tilillä on kymmenen maalia ja viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Palmer on tehnyt vaikutuksen itsevarmoilla otteillaan. Kylmähermoisia ratkaisuja on syntynyt otteluiden kuumimmillakin hetkillä. Pitkä (189 cm) kaveri on kentällä hieman hontelon oloinen, mutta tulokset puhuvat puolestaan.

Chelsea on käymistilassa, joten pelaajaliikennettä on varmasti luvassa. Nuorella Cole Palmerilla on valtavasti tulevaisuusarvoa, joten monet kovan luokan seurat ovat hänestä kiinnostuneita. Selkeitä tarjouksia noin 45 miljoonan euron arvoisesta pelimiehestä ei ole vielä kuitenkaan esitetty.

Palmer on yksi monista englantilaispelaajista, jotka ovat jättäneet Manchester Cityn taakseen jouduttuaan sivurooliin. Palmer (s. 6.5.2002) siirtyi synnyinkaupunkinsa seurasta Chelseaan syyskuussa 2023. Hänen sopimuksensa on voimassa kesään 2030 asti.

Nuoren jalkapalloilijan taso on tehnyt vaikutuksen myös Englannin maajoukkueen manageriin Gareth Southgateen. Palmer debytoi kolmen leijonan paidassa marraskuussa 2023.

Enzo Fernandez liittyi Chelsean vahvuuteen vuosi sitten voimakkaan rummutuksen säestyksellä, mutta argentiinalainen kaivelee huhujen mukaan lähtökuoppia Stamford Bridgeltä jo nyt. Hänen markkina-arvonsa on 80 miljoonan euron tietämissä.

Poispäin ovat suuntaamassa pienemmän roolin pelaajat Benoit Badiashile, Trevoh Chalobah ja Carney Chukwuemeka, jotka ovat mediatietojen mukaan AC Milanin ostoslistalla.

Hehkutettu manageri Mauricio Pochettino on vaihteeksi myrskyn silmässä. Pochettino ei ole saanut joukkuetta pelaamaan tasoaan vastaavasti. Valioliigassa Chelsea on 23 ottelustaan voittanut vain yhdeksän, ja sijoitus on 11:s.

– Chelsean pelaajat ovat valittaneet, että Pochettinon ja hänen tiiminsä taktinen valmentaminen on rajallista. Lisäksi joukkueen uudet tulijat ovat harmitelleet tehneensä pitkiä sopimuksia, kirjoitti The Athletic.

Lähteet: BBC, The Athletic, Football Transfers, Daily Express