Millwall vaihtoi valmentajaa – ”Asioita saatava aikaiseksi nopeasti”

Lontoolainen Millwall pyrkii säilyttämään paikkansa Englannin toiseksi korkeimmalla jalkapallotasolla Championshipissa valmentajavaihdon vauhdittamana.

Millwall ilmoitti keskiviikkona irtisanoneensa Joe Edwardsin päävalmentajan tehtävästä. Myös apuvalmentaja Andy Myers joutui lähtemään.

Uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin tuttu Millwall-kasvo Neil Harris. Hän valmensi ”Leijonia” viimeksi vuosina 2015-2019. Harrisin apuvalmentajiksi tulivat Dave Livermore ja Adam Barrett.

Kauden 33 Championship-ottelustaan Millwall on voittanut kahdeksan. Ennen lauantain 24.2. otteluita joukkue oli juuri putoamisviivan yläpuolella; QPR oli kuitenkin pisteen ja Sheffield Wednesday neljän pisteen päässä.

– On etuoikeus päästä tähän seuraan. Jo puhelinsoiton saaminen oli kunnia ja yllätys. Lähden työhön innoissani ja energisenä, Harris kertoi Millwallin omissa medioissa.

– Joukkueen tilanne on nyt vaikea, joten asioita on saatava aikaiseksi nopeasti. Tarvitsemme vahvaa johtajuutta ja Millwall-identiteettiä. Pelaajien on tehtävä töitä intohimoisesti, ja sen on näyttävä myös katsomoon. Pelaajat ovat riittävän hyviä, joten minun tehtäväni on valaa heihin itseluottamusta ja uskoa, Harris luonnehti.

Lauantaina Millwall kohtaa sarjanelosen Southamptonin.

Championshipia johtaa Leicester, jolla on kuuden pisteen kaula Glen Kamaran edustamaan Leedsiin. Perjantaina käydyssä huippukamppailussa Leeds nousi kotikentällään tappioasemasta 3-1-voittoon Leicesteristä. Kamara pelasi täydet minuutit ja sai keltaisen kortin.

Siirtoikkuna meni kiinni helmikuun alussa, mutta sen jälkeenkin on pelaajaliikennettä ollut. Seuraavassa muutamia Championshipiin liittyviä muutoksia.

Birmingham: Kokenut puolustaja Kevin Long siirtyi MLS:n FC Torontoon.

Watford: Joukkue sai Mamadou Doumbian Black Stars FC:stä. Lupaava Doumbia on edustanut kotimaataan Malia nuorisomaajoukkueissa.

West Bromwich: WBA täydensi joukkuettaan Yann M’Vilalla, 33. Puolustaja on tuttu jopa Milanon Interin joukkueesta.

QPR: Tanskan maajoukkueessakin esiintynyt Lucas Andersen teki vapaana pelaajana sopimuksen länsilontoolaisten kanssa.