Laine siirtyy NHL:n perinteikkääseen Canadiensiin

Jääkiekon NHL:ssä Patrik Laine siirtyy Montreal Canadiensiin. Columbus Blue Jackets kauppasi suomalaishyökkääjän maanantaina 19. elokuuta.

Kaupassa Canadiens sai myös yhden varausvuoron, kun taas Blue Jackets sai vastikkeeksi puolustaja Jordan Harrisin.

Canadiensista tulee Laineen kolmas NHL-seura. Aiemmin hän on pelannut Winnipeg Jetsissä ja Blue Jacketsissa. Laineella, 26, on NHL:stä 480 runkosarjaottelua (204+184=388) ja 24 pudotuspelien kamppailua (8+8=16).

Montreal saa Laineesta mielenkiintoisen lisän, koska seurassa on menossa jälleenrakennus. Canadiens on voittanut Stanley Cupin mestaruuden peräti 23 kertaa, eniten NHL:n historiassa, mutta viimeisimmästä mestaruudesta on jo yli 30 vuotta aikaa.

– Seura on hyvässä vaiheessa. Siellä on hieno organisaatio, todella hyvä päävalmentaja (Martin St. Louis) ja paljon nuorta lahjakkuutta, Laine sanoi NHL:n virallisessa mediassa.

– Olen siinä vaiheessa uraa, että voin auttaa nuorempia kavereita. Olen pelannut NHL:ssä jo aika monta vuotta ja nähnyt paljon. Toivottavasti pystyn tukemaan joukkuetta niin kopissa kuin jäällä. Yritän asiantuntemuksellani edistää sitä, että Stanley Cup tulee Montrealiin.

Laine taas parhaassa kunnossaan

Jets varasi Patrik Laineen vuoden 2016 NHL Draftissa toisena pelaajana. Edellä meni vain Auston Matthews, joka valittiin Toronto Maple Leafsiin.

Laine on puhunut avoimesti haasteistaan kaukalossa ja sen ulkopuolella. Kauden 2024-25 alla kaikki ongelmat näyttävät kuitenkin voitetuilta. Solisluun murtuma on hoidettu leikkauksella ja kuntoutuksella. Siviilipuolellakin on onnea, sillä Laine meni taannoin kihloihin Jordan Leigh’n kanssa.

Voimassa olevan NHL-sopimuksensa Laine solmi 22. heinäkuuta 2022. Sopimus kestää kauden 2025-26 loppuun ja se oikeuttaa pelaajan keskimäärin 8,7 miljoonan dollarin suuruiseen vuosipalkkaan.