Mikko Esko pelaamaan lentopallon Mestarien liigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopallolegenda Mikko Eskon sapatti jäi hyvin lyhyeksi. Esko, 46, palaa syksyn aikana kentille.

Passarina pelaava Esko on tehnyt sopimuksen seuraan, joka pelaa Euroopan parasta seurajoukkuekilpailua Mestarien liigaa. Seura ei ole suomalainen. Eskon uuden seuran odotetaan tiedottavan asiasta lähiaikoina.

– Kyllähän tämä tarjous ja sitä kautta paluu kentille vähän puskista kieltämättä tuli. Totta kai perheen kanssa juteltiin ensin, Esko kertoi.

– Seuran manageri tarjosi pestiä siltä kantilta, että toimisin heidän nuorten passareiden mentorina. Totta kai minulta odotetaan isoa panosta myös kentällä.

Mikko Esko on globaaleissa joukkuepalloiluissa yksi Suomen urheiluhistorian merkittävimmistä pelaajista. Hän on pelannut useita vuosia kansainvälisissä huippuliigoissa ja kerännyt mestaruuksia Suomen sarjoissa.

Maajoukkueessa Esko on ollut saavuttamassa Suomen kaikkien aikojen parhaita sijoituksia. Vuoden 2007 EM-kisoissa Suomi sijoittui neljänneksi ja vuoden 2014 MM-kisoissa yhdeksänneksi.

Huhtikuussa 2024 Esko kertoi lopettavansa pelaajauransa. Hän jätti toki tuolloinkin oven raolleen paluuta varten.

Helminen palaa Pölkkyyn

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa yleispelaaja Essi Helminen palaa Pölkyn joukkueeseen. Suomen maajoukkueessakin piipahtanut Helminen nähtiin viimeksi kentillä kaudella 2018-19, jolloin hän toimi kuusamolaisjoukkueen kapteenina.

Karelian Hurmos: Ivan Fernandez on joensuulaisjoukkueen uusi hakkuri. Hurmos tarvitsi uuden päähyökkääjän, koska tyrkyllä olleen Garret Schnitkerin sopimus purettiin.

Raision Loimu: Yleispelaaja Aapeli Kouki on loukkaantunut, ja hän on poissa ainakin vuodenvaihteeseen asti. Loimu kertoi tiedotteessaan kartoittavansa yleispelaajien markkinoita.