Jets asetti Kähkösen NHL:n waiver-listalle

Jääkiekon NHL:ssä Winnipeg Jets asetti torstaina maalivahti Kaapo Kähkösen waiver-listalle. Kähkönen ei ole vielä tehnyt NHL-debyyttiä Jetsin väreissä.

Waiver-listalle asettaminen merkitsee käytännössä sitä, että seura luopuu oikeuksistaan pelaajaan 24 tunnin ajaksi. Näin muilla NHL-seuroilla on mahdollisuus ottaa pelaaja vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota. Jos mikään joukkue ei käytä mahdollisuuttaan, oikeudet palaavat waiver-listalle pelaajan asettaneelle seuralle.

Connor Hellebuyck on Jetsin selkeä ykkösmaalivahti. Kun Eric Comrie on vakiinnuttamassa paikan kakkosena, Kähköselle ei ole pukevassa kokoonpanossa tilaa. Jos Kähkönen läpäisee waiver-listan, Jets mitä ilmeisimmin lähettää hänet AHL:n Manitoba Mooseen.

Toisaalta Kähköselle voi olla markkinoita. Muun muassa Anaheim Ducksilla, Chicago Blackhawksilla, Colorado Avalanchella ja Washington Capitalsilla on ainakin tilapäistä maalivahtitarvetta loukkaantumisten vuoksi.

Kähkönen pelaa vuoden mittaisella ja miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Tämä helpottaa hänen hankkimistaan, koska monessa seurassa sopimus mahtuisi helposti palkkakaton alle.

Päivitys: Colorado Avalanche hankki Kähkösen waiver-listalta.

Alun perin Kähkönen, 28, on Minnesota Wildin neljännen kierroksen varaus vuoden 2014 NHL Draftista. NHL-kokemusta hänellä on Wildista, San Jose Sharksista ja New Jersey Devilsistä. Vyöllä on 139 ottelua.

Juuri ennen kauden alkua Jets lähetti suomalais-kanadalaisen hyökkääjän Brad Lambertin farmiin.

Celebrini debytoi hienosti

San Jose Sharks: Vuoden 2024 ykkösvaraus Macklin Celebrini pelasi torstaina ensimmäisen NHL-ottelunsa ja teki heti vaikutuksen. Hän kirjautti tehopisteet 1+1. Loistoa kotihallissa himmensi se, että Sharks taipui jatkoajalla St. Louis Bluesille maalein 4-5.

Toronto Maple Leafs: Maple Leafs nosti maalivahti Dennis Hildebyn farmista edustusjoukkueeseen. Ruotsalaistorjuja otti heti 22 torjuntaa, kakkostähden kunnian ja voiton Devilsistä tuloksella 4-2. Maalivahti Joseph Woll on sairaslistalla.

Florida Panthers: Hallitseva Stanley Cup -mestari teki jatkosopimuksen Carter Verhaeghen kanssa. Hyökkääjä pani nimensä alle kahdeksan vuoden mittaiseen ja 56 miljoonan dollarin arvoiseen kontrahtiin. Uusi sopimus astuu voimaan ensi kaudella.