Hätätapaus lähetti Husson NHL:n waiver-listalle

Jääkiekon NHL:ssä Detroit Red Wings asetti sunnuntaina Ville Husson waiver-listalle. Maanantaina selvinnee, mihin maalivahti seuraavaksi suuntaa.

Waiver-listalle asettaminen merkitsee käytännössä sitä, että seura luopuu oikeuksistaan pelaajaan 24 tunnin ajaksi. Näin muilla NHL-seuroilla on mahdollisuus ottaa pelaaja vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota. Jos mikään joukkue ei käytä mahdollisuuttaan, oikeudet palaavat waiver-listalle pelaajan asettaneelle seuralle.

Husso pelasi kaudella 2022-23 Red Wingsin ykkösmaalivahtina, mutta sen jälkeen tie on ollut mutkainen. Viime kaudella kertyi loukkaantumisen vuoksi vain 19 ottelua.

Monet mediat ovat uutisoineet virheellisesti Ville Husson joutuneen ”siirtolistalle”, mutta Red Wingsillä on nyt kyse hätätapauksesta. Christian Fischer ja Jeff Petry ovat loukkaantuneina poissa kokoonpanosta. Koska loukkaantumiset ovat näillä näkymin lyhytaikaisia, pelaajat pysyvät aktiivisessa rosterissa ja heidän palkkansa palkkakaton alla.

Detroitin on siis lähetettävä suhteellisen kovapalkkainen pelaaja farmiin, jotta AHL:stä voidaan nostaa kaksi kenttäpelaajaa. Koska Red Wingsillä oli kolme maalivahtia rosterissa ja Husson palkkakattorasite on suurin, ratkaisu oli selvä.

Husson palkkakattorasite on 4,75 miljoonaa dollaria ja viime ajat ovat nostaneet suuria kysymysmerkkejä, joten on epätodennäköistä, että mikään seura ottaisi suomalaistorjujaa vahvuutensa. Paljon todennäköisempää on se, että Husso käväisee farmissa ja palaa ennen pitkää NHL-vahvuuteen.

Detroitin maalivahtiparina NHL:ssä jatkavat Cam Talbot ja Alex Lyon.

Husso, 29, on alun perin St. Louis Bluesin varaus vuoden 2014 NHL Draftista. Hänellä on tilillään 133 ottelua runkosarjasta ja seitsemän pudotuspeleistä. Red Wingsiin hän siirtyi pelaajakaupassa heinäkuussa 2022.

Kähkönen waiver-listalta Avalancheen

Viime viikolla Winnipeg Jets asetti maalivahti Kaapo Kähkösen waiver-listalle. Tilaisuutensa käytti Colorado Avalanche. Vuorokauden käännyttyä maanantain puolelle Kähköstä ei ollut vielä lisätty NHL-ryhmän vahvuuteen.

NHL-kokemusta Kähkösellä on Minnesota Wildista, San Jose Sharksista ja New Jersey Devilsistä, mutta Jetsissä hänelle ei kertynyt NHL-esiintymisiä. Vyöllä on 139 ottelua.

Montreal Canadiens: Alex Barre-Boulet on asetettu waiver-listalle. Hyökkääjällä on yhteensä 70 NHL-ottelua Tampa Bay Lightningista, Seattle Krakenista ja Canadiensista.

San Jose Sharks: Mainion debyytin tehnyt Macklin Celebrini joutui vain yhden ottelun jälkeen loukkaantuneiden reserviin. Vuoden 2024 NHL Draftin ykkösvaraus on vähintään viikon ajan sivussa.