NHL:n Canucks lähetti Rädyn farmijoukkueeseensa

Aatu Rädyn läpimurto jääkiekon NHL:ssä ei ota onnistuakseen. Vancouver Canucks komensi suomalaishyökkääjän farmiin keskiviikkona.

Räty, 21, pelasi Canucksin kaikissa kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Canucks hävisi otteluista jokaisen. Rädylle kertyi yksi syöttöpiste sekä keskimääräinen ottelukohtainen jääaika 9.41.

Muutama vuosi sitten Räty oli yksi jääkiekkomaailman puhutuimmista nuorista pelaajista. Kanadalaismedia TSN:n Craig Button, joka kuuluu parhaisiin junioriasiantuntijoihin, ennusti Rädystä parhaimmillaan koko NHL Draftin ykköstä vuodelle 2021.

NHL:n varaustilaisuutta edeltänyt kausi sujui Suomessa onnahdellen, mikä tiesi Rädyn osakkeiden merkittävää laskemista. Hän päätyikin New York Islandersin leiriin vasta numerolla 52.

Räty teki töitä päästäkseen Islandersin NHL-ryhmään, mutta menestys jäi laihaksi.

– En pysty sanomaan, miten lähellä he (Islandersin nuoret pelaajat) ovat NHL-joukkueeseen pääsemistä. He näyttävät harjoitusleirillä, missä mennään. Jos minulla olisi kristallipallo, sanoisin, etteivät he ole valmiita tällä hetkellä. Mieluummin näkisin nuorien pelaajien nousevan NHL:ään liian myöhään kuin liian aikaisin, Islandersin GM Lou Lamoriello sanoi syksyllä 2022.

Islandersissa Rädylle tuli 12 NHL-ottelua ja pisteet 2+0. Tammikuussa 2023 pelaaja päätyi Canucksiin osana pelaajakauppaa. Vancouverista hänellä on kahdelta kaudelta yhteensä vain kuusi NHL-ottelua ja pisteet 0+2.

AHL:ssä on sen sijaan tullut vastuuta ja tehoja. Runkosarjasta Rädyllä on 126 ottelua (27+52=79) ja Calder Cupin pudotuspeleistä 15 (4+5=9). Abbortsford Canucks on Vancouverin AHL-farmijoukkue.

McGroarty hakee vauhtia AHL:stä

Pittsburgh Penguins: Lupaava hyökkääjä Rutger McGroarty lähetettiin farmiin. McGroarty, 20, pelasi ”ylhäällä” kolme ottelua ja jäi tehopisteittä. Penguins hankki hänet Winnipeg Jetsistä kesällä.

– McGroarty on pelaaja, jossa yhdistyvät taito, voima, peliäly, johtajuus ja kilpailuhenkisyys. Jos McGroarty lunastaa nämä korkeat odotukset, hänestä voi tulla juuri sellainen uuden pingviinisukupolven kärkinimi, jonka Penguins tarvitsee, NHL:n virallinen media arvioi.

Detroit Red Wings: Maalivahti Ville Husso komennettiin farmiin hätätapauksen vuoksi. Suomalaistorjuja on AHL:n Grand Rapids Griffinsin rosterissa, mutta ei ole vielä pelannut. NHL-ryhmän maalivahdit ovat Cam Talbot ja Alex Lyon.

Colorado Avalanche: Kahden vuoden takainen Stanley Cup -mestari hankki maalivahti Kaapo Kähkösen waiver-listalta, jolle hänet oli asettanut Winnipeg Jets. Kähköstä ei ole toistaiseksi lisätty Avalanchen kokoonpanoon: maalivahtiosastolta löytyvät Aleksandar Georgijev ja Justus Annunen.

Avalanchen alkukausi on ollut ohdakkeinen. Se on hävinnyt kaikki neljä otteluaan ja päästänyt peräti 25 maalia.