HJK:n leirissä sopimuskuhinaa

Jalkapallon Veikkausliigan kauteen valmistautuvan HJK:n leirissä alkaa olla vipinää.

HJK ja Erikson Carlos Batista dos Santos, 26, ovat tehneet kauden 2022 kattavan sopimuksen, jossa on liigaoptio kaudesta 2023. Nimellä Erikson Carlos pelaava hyökkääjä tuo kokemusta HJK Klubi 04:n miehistöön.

– Olen tosi iloinen mahdollisuudesta ja haluan näyttää jälleen oman tasoni. HJK on Suomen menestynein seura, ja tämä on upea mahdollisuus minulle, Erikson Carlos sanoo HJK:n tiedotteessa.

Belo Horizonten kaupungista kotoisin oleva brasilialainen siirtyi kotimaassaan kaudella 2018 Rio Brancosta lainalle Japanin liigaan SC Sagamiharaan, josta hän tuli Suomeen HIFK:n riveihin kaudeksi 2019.

Erikson Carlos on edustanut Veikkausliigassa kauteen 2021 asti HIFK:ta, josta hän siirtyi lainasopimuksella KTP:hen. Hänellä on tilillään 42 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on tehnyt seitsemän maalia. Tehokkain kausi hänellä oli 2019, jolloin maaleja syntyi 21 ottelussa kuusi.

– HJK Klubi 04 runko koostuu 2003–2005 syntyneistä lupaavista pelaajista. Kokenut Erikson Carlos pystyy auttamaan esimerkillään ja rutiinillaan meidän nuoria pelaajia. Tunnemme pelaajan taustan hyvin ja tässä tilanteessa pystymme molemmat auttamaan toisiamme, HJK:n pelaajatarkkailija Henri Määttä kertoo.

Yli-Kokko sai jatkopahvin HJK:hon

HJK ja Johannes Yli-Kokko, 20, ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen.

– Hyvät fiilikset on nyt olla liigajoukkueen mukana, ja hienoa, että pääsen jatkamaan tutussa ympäristössä ja tutun valmennuksen kanssa. Uudet valmentajat tuovat tietysti aina jotain uutta, mitä voi oppia. Kiva päästä jatkamaan HJK:ssa, kertoo Yli-Kokko tunnelmistaan.

FC Kasiysistä ja FC Espoosta 14-vuotiaana HJK:n akatemiaan tullut keskikenttäpelaaja on pelannut kolme viimeistä kautta HJK Klubi 04:n riveissä. Hän oli ensimmäisen kerran liigajoukkueen mukana kaksi vuotta sitten harjoitusottelussa latvialaista FK RFS:ää vastaan ja esiintyi edukseen – sama RFS kohdataan uudelleen ensi lauantaina.

Kaksi edellistä kautta HJK Klubi 04:ssa ovat olleet Yli-Kokolle loukkaantumisten sävyttämiä, mutta nyt hän on täydessä pelikunnossa ja valmis tavoittelemaa peliaikaa Veikkausliigassa.

– Henkilökohtaisena tavoitteenani on päästä tekemään liigadebyytti tällä kaudella, Yli-Kokko paljastaa.

Maalivahti Keto siirtyy Norjan liigaan

HJK:n maalivahti Hugo Keto siirtyy Norjan pääsarjassa pelaavaan Sandefjordiin.

Useampi pohjoismaalainen pääsarjajoukkue osoitti kiinnostusta Ketoa kohtaan kauden mittaan, joten seurassa oli osattu varautua mahdolliseen siirtoon tammikuun aikana.

– Hyvin mielin lähden kohti uusia haasteita. Pääsen taas haastamaan itseäni uudessa ympäristössä ja kovatasoisessa sarjassa, kertoo Hugo Keto.

Sandefjord Fotball on pelannut Norjan Eliteserienissä kaksi viime kautta noustuaan 1. divisioonasta kauden 2019 päätteeksi. Viime kaudella joukkueen sijoitus on 10. sarjassa, jossa pelaa 16 joukkuetta.

– Uusi seura vaikuttaa kunnianhimoiselta ja hyvältä paikalta kehittyä pelaajana. Vaikka on pienempi seura Norjan pääsarjassa niin hyvän viimekauden jälkeen haluaa jatkaa tulevaisuudessa samalla tasolla ja parantaa vielä lisää.

Hongassa jalkapalloilun aloittanut pelaaja tuli ensimmäisen kerran Klubiin 14-vuotiaana. Puolentoista Klubissa vietetyn kauden jälkeen Kedon tie vei Brittikentille ja Arsenalin nuorten joukkueeseen. Lisäksi matkaan tarttui kokemusta Brightonin sekä Waterford FC:n organisaatioista.

Hugo Keto palasi Englannista Klubiin kesällä 2020, jonka jälkeen Keto pelasi kahden kauden aikana HJK:ssa kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 40 ottelua ja torjui Klubin maalilla muun muassa UEFA Europa Conference Leaguen lohkovaiheen jokaisessa ottelussa.

Keto ehti voittaa HJK:ssa kaksi Suomen mestaruutta. Päättyneellä kaudella hän kantoi päävastuun Konferenssiliigan lisäksi myös Veikkausliigassa, kun tilille kertyi yhteensä 21 ottelua. Runkosarjassa Keto vartioi HJK-maalia 16 ottelussa, joista kahdeksassa selän taakse ei mennyt yhtäkään maalia.

– Oli ilo päästä pelaamaan kaksi kautta HJK:n paidassa ja voittaa kaksi mestaruutta. Jatkan innolla klubin seuraamista tulevaisuudessa ja varmasti nähdään ainakin katsomon puolella.

Lähde: HJK:n tiedotteet