Mikko Koskinen sivuun NHL-joukkueesta koronaviruksen vuoksi

NHL:ssä Edmonton Oilersin maalivahtitilanne jatkuu värikkäänä.

Oilers vahvisti maanantaina, että Mikko Koskinen on saanut koronavirustartunnan. Suomalainen on siis sivussa vaaditun ajan.

Toisaalta Mike Smithin kuntoutuminen on Edmontonille suuri uutinen. Smith on joukkueen ykköstorjuja, eikä Koskinen ole pystynyt kantamaan vastuuta riittävän hyvin Smithin ollessa loukkaantuneena.

Oilers pelaa tiistaina kotonaan Vegas Golden Knightsia vastaan. Päävalmentaja Dave Tippettin mukaan Smithin on määrä olla veräjällä.

– Tietysti haluamme hänen olevan terveenä. Nyt hän on valmis. Hän oli valmis jo viime viikolla, mutta päätimme vielä odottaa hetken. Tänään (maanantaina) hän sai hyvät treenit alle. Toivottavasti hän onnistuu yhtä hyvin kuin viime kaudella, Tippett sanoi lehdistölle.

Koskisen ollessa sivussa Oilers nostaa farmista Stuart Skinnerin kakkosmaalivahdiksi. Tippettin mukaan Smith-Koskinen on kuitenkin se parivaljakko, jolla joukkue ensisijaisesti etenee.

– Meille tulee paljon otteluita lyhyen ajan sisään, joten molempia tarvitaan. Katsotaan, miten Smithillä menee, toivottavasti hyvin, pyöritteli Tippett.

Kuluvalta kaudelta Koskisella on 25 starttia. Skinner on aloittanut 11 ja Smith 6 ottelussa.