Kiistelty Formula 1 -johtaja siirretty muihin tehtäviin

Formula 1 -organisaatio on siirtänyt Michael Masin pois F1-kilpailujohtajan paikalta.

Jatkossa kilpailujohtajan tehtävässä vuorottelevat Niels Wittich ja Eduardo Freitas.

Masi joutui myrskyn silmään F1-kauden 2021 ratkaisuhetkillä. Hän teki viimeisessä osakilpailussa Abu Dhabissa päätöksen, joka monien mielestä suosi Red Bull -tallia ja Max Verstappenia.

Mercedeksen Lewis Hamilton oli hallinnut kisaa. Hän oli menossa kohti osakilpailuvoittoa ja maailmanmestaruutta, mutta tuoreet renkaat allensa saanut Verstappen pystyi loppuhetkillä ohittamaan ja menemään voittoon. Hän varmisti näin myös kuljettajien MM-tittelin.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n johtaja Mohammed Ben Sulayem alleviivasi, että henkilömuutosten lisäksi tulee myös merkittävä muutos viestintään.

– Suorat radioyhteydet tallien ja kilpailujohtajan välillä lopetetaan. Näin johtaja voi tehdä päätöksensä rauhassa. Johtajalle voi tehdä edelleen kysymyksiä, mutta ne tehdään tarkasti määritellyn prosessin mukaisesti, kertoi Ben Sulayem.

Hamiltonille Abu Dhabin -tapahtumat olivat niin kova paikka, että hänen jatkamisensa F1-sarjassa oli epävarmaa. Perjantaina kuitenkin varmistui, ettei britti ole menossa mihinkään.

– En missään vaiheessa sanonut, että lopettaisin. Minulla oli toki vaikeat ajat, ja minun oli astuttava hetkeksi syrjään. Onneksi minulla oli perheeni tukena. Ennen pitkää tuli siihen pisteeseen, että päätin hyökätä kohden seuraavaa kautta, Hamilton kertoi.

Mercedeksellä Hamilton saa tallikaverikseen George Russellin, Valtteri Bottas nähdään vastedes Alfa Romeon väreissä. Mercedes julkisti F1-kauden 2022 autonsa perjantaina.

F1-talvitestit pidetään Barcelonassa viikolla 8. Formula 1 -kausi 2022 alkaa maaliskuussa.

Lähteet: Formula 1, BBC, Mercedes