Kotkaniemelle tulossa yli 30 miljoonan NHL-sopimus

Jääkiekkoilija Jesperi Kotkaniemi on tekemässä pitkän jatkosopimuksen NHL-seura Carolina Hurricanesin kanssa.

Kotkaniemi aloitti NHL-uransa Montreal Canadiensissa, mutta päätyi poikkeuksellisen offer sheet -menettelyn kautta Carolinaan kuluvaksi kaudeksi. Voimassa oleva sopimus kattaa vain kuluvan kauden.

Useiden asiantuntijatietojen mukaan Kotkaniemi ja Hurricanes ovat tekemässä kahdeksan vuoden mittaisen sopimuksen. Koska sopimus on maksimimittainen, NHL:n säännösten mukaan sen voi virallistaa vasta pelaajasiirtojen takarajan jälkeen.

Pelaajasiirtojen takaraja on tänä vuonna 21. maaliskuuta.

Nykyinen sopimus takaa Kotkaniemelle 6,1 miljoonan dollarin vuosipalkan, mutta summa menee yläkanttiin viime kesän erikoisten käänteiden seurauksena. Jos kahdeksanvuotinen Hurricanes-jatkosopimus syntyy, koko sopimuksen arvo olisi todennäköisesti runsaat 30 miljoonaa dollaria.

Kotkaniemellä ei jää ainakaan verenperinnöstä kiinni. Isä Mikael Kotkaniemi tunnetaan liigavalmentajana ja ex-pelaajana. Isoveli Kasperi puolestaan on nähty maalivahtina Porin Ässissä.

– Kyllä jääkiekkokeskustelua käydään päivittäin, se on aika iso osa arkea meidän perheessä, Jesperi kertoi taannoin East Side Medialle.

– Isä ja äiti käyvät vuorotellen katsomassa minun pelejäni ja sitten taas veljen pelejä. Kiirettä pitää! Kai isä saa ihan tyytyväinen olla, kun olen päässyt NHL:ssä pelaamaan. Voi ainakin todeta, että jotain on hänkin tehnyt oikein tässä 18 vuoden aikana. Iso kiitos kuuluu vanhemmille, sanoo Jesperi.

NHL-urallaan Kotkaniemi, 21, on pelannut 225 ottelua ja tehnyt niissä 85 tehopistettä. Stanley Cupin pudotuspeleistä on 29 ottelua ja 12 pinnaa.