Florida hankki NHL-puolustaja Ben Chiarotin

NHL-seura Florida Panthers on hankkinut puolustaja Ben Chiarotin.

Chiarot siirtyy Floridaan Montreal Canadiensista. Canadiens saa kaupassa prospektipelaaja Ty Smilanicin sekä kaksi varausvuoroa.

– Ben on vahva veteraanipuolustaja, joka tuo joukkueeseemme kokemusta ja kokoa, Panthersin GM Bill Zito sanoi seuran tiedotteessa.

– Hän oli auttamassa Montrealia Stanley Cup -loppuotteluun viime vuonna, joten hän on pelaaja, joka tietää, mitä pudotuspelimenestys vaatii. Ja sitä haemme seuraavien kuukausien ajan, lisäsi Zito.


Chiarot avasi NHL-uransa Winnipeg Jetsissä ja edusti seuraa vuodet 2013-19. Montrealissa hän pelasi kaudesta 2019-20 lähtien.

NHL:ssä Chiarot on pelannut 469 ottelua runkosarjassa (110 tehopistettä) ja 56 pudotuspeleissä (7).

Chiarot, 30, on mainio yhdistelmä fyysisyyttä ja hyvää pelisilmää. Tarkan puolustamisen lisäksi hän pystyy rakentamaan hyökkäyspeliä. Viimeisissä Canadiens-otteluissaan hän olikin upeassa tehovireessä (yhdeksään otteluun pinnat 2+7).

Aleksander Barkovin kipparoima Panthers kuuluu Stanley Cup -mestarisuosikkeihin, ja Chiarotin hankkiminen vain parantaa näkymiä. Pelaajasiirtojen takaraja NHL:ssä tulee vastaan maanantaina 21. maaliskuuta.