Tyrell Malacia, Manchester Unitedin uusi hankinta

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Unitedin uusin hankinta on Tyrell Malacia.

ManU tiedotti tiistaina hankkineensa Malacian, joka pelasi päättyneen kauden alankomaalaisessa Feyenoordissa. Siirtosumma oli noin 15 miljoonaa euroa.

Malacia, 22, pelaa puolustajana.

– Tuntuu uskomattomalta liittyä Manchester Unitediin. Minulle tulee uusi luku, uusi liiga, uudet joukkuetoverit ja loistava manageri (Erik ten Hag). Tiedän, millaisia ominaisuuksia hänellä (ten Hagilla) on ja mitä hän vaatii pelaajiltaan, Malacia sanoi Unitedin tiedotteessa.

– Vaikka olen vielä nuori ja kehittyvä pelaaja, voin luvata Unitedin kannattajille jättäväni kaiken kentälle joka kerta, kun puen punaisen paidan ylleni.

Malacia pelasi Feyenoordissa juniorista asti. Hän kävi läpi Alankomaiden nuorten maajoukkueen eri ikäluokat ja debytoi A-maajoukkueessa syyskuussa 2021. Valioliigaan siirtyessään hänellä oli viisi A-maaottelua tilillään.

– Tulen olemaan aina kiitollinen Feyenoordille. Seura antoi paljon minulle ja perheelleni. Ilman Feyenoordia tämä ei olisi mahdollista. Nyt olen valmis United-tulevaisuuteen ja auttamaan seuraa saavuttamaan menestystä, vakuuttelee Malacia.

Malacia on Unitedin pitkään kaipaama laadukas puolustaja, jolla on vahva tulevaisuusarvo. Piskuinen kaveri on parhaimmillaan vasempana laitapuolustajana. Unitedissa tontilla on pelannut viime vuosina muiden muassa Englannin maajoukkuemies Luke Shaw.

Viimeisimmät Unitedista lähteneet ovat Nemanja Matic (AS Roma) ja Dean Henderson (Nottingham Forest, laina). Uusia seuroja etsivät Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani ja Juan Mata.