Mike Grier – historiallinen NHL-nimitys

Mike Grier on NHL-seura San Jose Sharksin uusi general manager.

Sharks ilmoitti tiistaina nimittäneensä Grierin GM:n tehtävään. Hän seuraa työssä Doug Wilsonia, joka hoiti postia menestyksekkäästi lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Grierillä on taustaa jääkiekkoilusta pelaajana, scouttina, valmentajana ja seuratoimihenkilönä.

– Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen mahdollisuudesta toimia San Jose Sharksin GM:nä. Yhdessä muun henkilökunnan kanssa odotan innokkaasti nopean, kilpailukykyisen ja rajusti töitä tekevän joukkueen kokoamista, Grier kertoi Sharksin tiedotteessa.

Sharksin viime kaudet ovat sujuneet vaatimattomasti, joten Grier pääsee vastuuseen joukkueen uudesta noususta. Projektissa tärkeä hahmo on luonnollisesti myös päävalmentaja, jonka nimittämistä odotellaan. Yksi vahvasti Sharksiin liitetty nimi on David Quinn.

– Haluamme, että Sharksin kannattajat voivat nauttia joukkueesta ja olla siitä ylpeitä. Fanimme tuovat kotiotteluihin intohimoa ja energiaa, joten SAP Center on vastustajille yksi vaikeimmista paikoista pelata.

Grier pelasi NHL:ssä 1996-2011 ja edusti muun muassa Sharksia. Hän teki runkosarjassa 383 tehopistettä ja pudotuspeleissä 28, mutta ennen kaikkea hänet tunnettiin kaikkensa likoon laittavana hyökkääjänä, joka ei kaihtanut koviakaan otteita. Hän kokosi runkosarjaurallaan 510 rangaistusminuuttia ja pudotuspeleissä 72 lisää.

Grierin nimittäminen on historiallinen, sillä hänestä tulee ensimmäinen mustaihoinen general manager NHL:ssä. Urheilujohtamisen osaamista perheestä totisesti löytyy, sillä Mike Grierin veli Chris Grier toimii NFL:ssä Miami Dolphinsin GM:nä.

Tositoimiin Grier pääsee heti, sillä NHL:n varaustilaisuus pidetään torstaina ja perjantaina.