TSN: McDavid ja Draisaitl turhautuivat Puljujärveen

Jääkiekkoilija Jesse Puljujärven NHL-seurasiirto näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä.

Edmonton Oilers ei ole lausunut asiasta selkeästi, mutta useiden mediatietojen mukaan kummallakaan osapuolella ei ole halukkuutta jatkaa yhteistyötä.

Puljujärvestä on tulossa rajoitettu vapaa agentti.

Siirtomarkkinoihin erityisellä tarmolla paneutuva kanadalaismedia TSN latasi kovia sanoja suomalaisesta. Puljujärven tehot jäivät lupaavista hetkistä huolimatta vähiin viime kaudella, vaikka hän sai pelata Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kaltaisten supertähtien rinnalla.

– McDavidin ja Draisaitlin kehonkielestä oli helppo lukea, miten turhautuneita he olivat Puljujärven pelaamiseen ja päätöksentekoon, asiantuntija Darren Dreger sanoi TSN:n lähetyksessä.

Puljujärvi liittyi Oilersiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Välillä hän haki vauhtia AHL:n Bakersfield Condorsista ja Liigan Oulun Kärpistä. NHL:ssä Puljujärvi on tehnyt 98 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen kohdistuu kiinnostusta muilta NHL-seuroilta. Ei kuitenkaan niin paljon kuin Oilers odotti.

– Edmonton on turhautunut siihen, miten vähän kiinnostusta Puljujärveen kohdistuu. Pelissä on kolme tai neljä seuraa. Oilers on sen verran huolissaan, että saattaa myydä pelaajan halvalla, mutta vaikeiden päätösten tekemisestähän tässä on kyse, sanoo Dreger.

Puljujärven nimi on liitetty ainakin Ottawa Senatorsiin ja Carolina Hurricanesiin.

Edmontonilla riittää pähkäilemistä myös maalivahtiosastolla, sillä Mikko Koskisen NHL-ura näyttää olevan ohi, ja Mike Smith on siirtymässä pitkäaikaisesti loukkaantuneiden reserviin. Tilaa palkkakaton alle tarvitaan lisäksi siksi, että seuran uskotaan olevan halukas tekemään jatkosopimuksen hyökkääjä Evander Kanen kanssa.

Lähteet: TSN, Sportsnet, NHL Network