Blackhawksilla NHL-suursiivous: 3 kovaa peliliikettä

NHL-seura Chicago Blackhawks tuulettaa joukkuettaan toden teolla.

Blackhawks nousi NHL:n ”minidynastiaksi” voittamalla kolme kertaa Stanley Cup -mestaruuden vuosien 2010 ja 2015 välillä. Pudotus maailman parhaan jääkiekkoliigan huipulta on ollut kuitenkin nopea.

Seura tekee jälleenrakennusta, vaikka yli kolmekymppiset ikisuosikit Jonathan Toews ja Patrick Kane kuuluvatkin edelleen miehistöön.

Viimeisen viikon tapahtumat osoittavat, ettei Blackhawks ole ollut tyytyväinen jälleenrakennuksen nuoriinkaan tekijöihin.

Alex DeBrincat: Kärppämäinen hyökkääjä on takonut maaleja erinomaiseen tahtiin, mutta Blackhawks katsoi silti parhaaksi hankkiutua hänestä eroon.

Chicago kauppasi hyökkääjän Ottawa Senatorsiin ja sai vaihdossa ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Vuoron seura käytti puolustaja Kevin Korchinskiin.

Kirby Dach: Chicago varasi Dachin NHL:ään kolmantena vuoden 2019 varaustilaisuudessa (Jack Hughesin ja Kaapo Kakon jälkeen). Dach pelasi kolmen kauden aikana 152 NHL-ottelua ja teki niissä kaikkiaan 59 tehopistettä.

Nyt Dach meni vaihtoon, ja Chicago sai Montreal Canadiensilta kaksi varausvuoroa – korkeamman niistä se käytti hyökkääjä Frank Nazariin.

Dylan Strome: Myös Strome oli aikanaan huipputason varaus, sillä vuoden 2015 draftissa ennen häntä menivät vain Connor McDavid ja Jack Eichel.

Strome on tehnyt 273 otteluun 170 pinnaa, mutta saldo ei riitä Chicagolle. The Athleticin mukaan seura ei tee Stromelle jatkotarjousta, joten pelaajasta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti.

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat avautuvat keskiviikkona 13. heinäkuuta kello 19 Suomen aikaa. Markkinat ovat Chicagolle otollinen tilaisuus hankkia laadukkaita, kokeneempia pelaajia nuoren ja kehittyvän ytimen ympärille.