Rooneyn uusi työpaikka julki

Jalkapalloikoni Wayne Rooney palaa Pohjois-Amerikan ammattilaisliigaan MLS:ään.

Rooneysta, 36, tulee DC Unitedin päävalmentaja. Seura on englantilaiselle tuttu, sillä hän pelasi joukkueessa vuosina 2018-2020.

Rooneyn uudesta työstä kertoivat useat eri mediat etukäteen, ja DC United julkisti päävalmentajakiinnityksensä tiistaina. Chad Ashton on hoitanut päävalmentajan työtä väliaikaispohjalta.

DC Unitedin entinen päävalmentaja Ben Olsen tietää Rooneyn kyvyt.

– Wayne oli taktisesti erittäin älykäs pelaaja. Hän ymmärtää, mitä pelaaminen vaatii. Hän tekee aina vähän enemmän töitä kuin muut. Hänen toimintansa on esimerkillistä ja tarttuvaa, Olsen kertoi East Side Medialle.

DC United, kotipaikka Yhdysvaltain pääkaupunki Washington, on totisesti uuden piristysruiskeen tarpeessa, sillä se on voittanut kauden 17 ottelustaan vain viisi.

Valmentajakokemusta Rooneylla on Derby Countysta. Derby pelasi viime kauden Englannin kakkostasolla Championshipissa, mutta putosi kolmostasolle. Joukkue taisteli hyvin, mutta seuran talousvaikeuksista saamat sarjapistesakot olivat liian raskaat.

Pelaajana Rooney edusti suuruutensa vuodet Valioliigan Manchester Unitedia. Hän oli vuosien ajan myös Englannin maajoukkueen ykköshyökkääjä.

Liverpoolilainen Rooney on lisäksi Everton-legenda. Hän nousi Evertonin liigajoukkueeseen jo teini-ikäisenä ja palasi seuraan menestyksekkäiden United-vuosien jälkeen. Everton-paluun jälkeen hän pelasi DC Unitedissa ja Derbyssä. Hänen viimeinen pelaajakautensa oli 2020-2021.

Lähteet: DC United, Washington Post, ESPN, BBC, The Guardian