Telegraph: Alexander Isak voi olla Newcastlen ennätyshankinta

Ruotsalainen jalkapalloilija Alexander Isak on vahvasti Englannin Valioliigassa pelaavan Newcastle Unitedin kiikarissa.

Hyökkääjä Isak, 22, on edustanut viime kaudet Real Sociedadia Espanjan La Ligassa. Media-arvioiden mukaan Isakista voi tulla Newcastlen historian kallein hankinta.

Isakin markkina-arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Hänen sopimuksensa Real Sociedadin kanssa on voimassa kesään 2026 asti.

– Newcastlen johto on yksimielinen siitä, että Isak olisi ihanteellinen hankinta hyökkäykseen. Seura joutuisi kuitenkin käyttämään melkein koko siirtobudjettinsa, kirjoittaa The Daily Telegraph.

Isak ihastutti viime kesänä jalkapallon EM-kisoissa teknisellä ja nopealla pelaamisellaan. Kun fysiikka ja tilanteiden tunnistaminen vielä kehittyvät, hänestä voi tulla todellinen huippupelaaja.

Eritrealaissukuinen Isak herätti huomiota jo pelatessaan Tukholman AIK:n junioreissa. Varsinainen ammattilaisura alkoi Borussia Dortmundin ja Willem II:n organisaatioissa. Dortmund myi Isakin Real Sociedadiin vuonna 2019 noin 15 miljoonalla eurolla.

Mediatietojen mukaan Newcastle tähyilee Espanjan liigasta toistakin hyökkääjää, Raul de Tomasia. Hän on tuttu Espanyolista.

Lähteet: The Daily Telegraph, Daily Express