Paljon NHL-siirtoja suomalaisille

Keskiviikkona 13. heinäkuuta siirryttiin NHL-kauden 2022-23 maailmaan. Pelaajamarkkinat avautuivat, ja seura vaihtui monella suomalaisellakin jääkiekkoilijalla.

Ensimmäisenä markkinapäivänä tehtiin seuraavat suomalaisia pelaajia koskevat peliliikkeet.

Hyökkääjä Erik Haula siirtyy Boston Bruinsista New Jersey Devilsiin. NHL-seura on Haulalle jo seitsemäs ja peräti kuudes kolmessa vuodessa. Suomen kaikkien aikojen NHL-matkamies on Olli Jokinen, joka edusti kymmentä eri seuraa.

Kaupassa Devilsistä Bruinsiin siirtyi Pavel Zacha, joka oli ollut jo hyvän aikaa vahvojen siirtopuheiden kohteena.

Haula on pelannut NHL:ssä 534 ottelua ja viimeistellyt 240 tehopistettä. Vastaavat lukemat Stanley Cupin pudotuspeleistä ovat 61 ja 30.

Olli Määttä: Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja teki Detroit Red Wingsin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, joka takaa pelaajalle 2,25 miljoonan dollarin palkkatulot.

Määttä pelasi kaksi edellistä kautta Los Angeles Kingsissä.

Markus Nutivaara: Puolustaja saa uuden mahdollisuuden San Jose Sharksissa. Viime kausi meni penkin alle loukkaantumisten vuoksi Florida Panthersissa. NHL:ssä ”Nuti” on edustanut myös Columbus Blue Jacketsia.

Nutivaara on varsin kelvollinen peruspuolustaja, joka luistelee hyvin ja pystyy tekemään hyviä asioita hyökkäyspäässäkin.

– Tasaisuutta on tullut, enää eivät suoritukset heittele niin paljon. Kiekolliseen peliin on tullut vähän lisää rohkeutta, Nutivaara arvioi taannoin East Side Median haastattelussa.

– Joka päivä saa kamppailla minuuteista. Se tuo joka ikiseen peliin motivaatiota. Pitää itse koko ajan parantaa ja ansaita minuuttinsa. Mutta kyllä koutsit sitten minuutteja antavatkin, kun oikeasti kulkee.

Eetu Mäkiniemi: San Josen haaviin päätyi myös 23-vuotias maalivahti Mäkiniemi, joka liikahti osana Sharksin ja Carolina Hurricanesin suurta pelaajakauppaa. Kaupan päähenkilö oli tähtipuolustaja Brent Burns, joka siirtyi Sharksista Hurricanesiin.

Mäkiniemi pelasi viime kaudella AHL:ää Chicago Wolvesissa.

Henrik Borgström: Hyökkääjä teki vapaana agenttina sopimuksen Washington Capitalsin kanssa. Chicago Blackhawks osti äskettäin suomalaisen sopimuksen ulos.

Artturi Lehkonen: Lehkonen teki Colorado Avalanchen kanssa jatkosopimuksen, jolla on mittaa viisi vuotta ja arvoa yhteensä 22,5 miljoonaa dollaria.

Montreal Canadiensissa pelannut monikäyttöinen hyökkääjä kaupattiin siirtotakarajalla Avalancheen. Lehkonen pelasi Coloradossa loistavasti ja oli nostamassa kauden päätteeksi Stanley Cupia.