NHL:n Golden Knights hankki Stanley Cup -voittajan

Kokenut jääkiekkoilija Phil Kessel siirtyy NHL:ssä Vegas Golden Knightsiin.

Golden Knights vahvisti sopimuksen syntymisen keskiviikkona. Sopimus kattaa yhden vuoden ja sen arvo on 1,5 miljoonaa dollaria. Kessel oli rajoittamaton vapaa agentti.

Hyökkääjä Kessel on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguinsista. Hän on edustanut myös Boston Bruinsia, Toronto Maple Leafsia sekä viime vuodet Arizona Coyotesia.

– Mies osaa edelleen pelata, ja Vegasissa hän pääsee taas eliittipelaajien rinnalle, Golden Knightsin verkkosivuilla kuvaillaan.

– Hän saa mahdollisuuden loistaa ja ennen kaikkea voittaa. Joukkuetoverit pitävät hänestä todella. Hän on edelleen eliittitason pelintekijä. Hän tuo Vegasiin sellaista luovuutta, jollaista joukkueessa ei ennestään ole.

Kessel, 34, on pelannut NHL-urallaan 1 204 ottelua runkosarjassa ja 96 pudotuspeleissä.

Columbus Blue Jackets: Suomenkin liigakentiltä tuttu hyökkääjä Alexandre Texier ei pelaa Blue Jacketsissa ensi kaudella henkilökohtaisten syiden vuoksi. Ranskalaisurheilijan on määrä edustaa ZSC Lionsia Sveitsin liigassa.

New York Islanders: hyökkääjät Arnaud Durendeau ja Hudson Fasching sekä puolustajat Dennis Cholowski ja Paul LaDue ovat Islandersin viimeisimmät pelaajatäydennykset.

Carolina Hurricanes: Hurricanes kiinnitti kokeneen hyökkääjän Paul Stastnyn.