J.T. Millerin NHL-siirtohuhut ohi – sopimus tehty

NHL-hyökkääjä J.T. Miller jatkaa Vancouver Canucksissa, joten joukkue voi huokaista helpotuksesta ainakin hetkellisesti.

Milleriin, 29, on liittynyt tänä vuonna valtavasti siirtohuhuja, mutta ne saivat perjantaina lopun. Hyökkääjä allekirjoitti seitsemän vuoden mittaisen ja 56 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Millerillä on vuosi jäljellä edellistä sopimusta, joten nyt allekirjoitettu kontrahti astuu voimaan kaudella 2023-24.

Viime kaudella Miller nakutteli komeat tehopisteet 32+67=99. Niin maali-, syöttöpiste- kuin tehopistelukema oli miehelle henkilökohtainen ennätys.

Kaikkiaan Miller on pelannut NHL:ssä 637 runkosarjaottelua (169+285=454) ja 78 Stanley Cupin pudotuspeliottelua (9+35=44). Hän on edustanut New York Rangersia, Tampa Bay Lightningia ja Canucksia.

Canucksin päävalmentaja Bruce Boudreau pitää Milleriä korkeassa kurssissa.

– Mielestäni J.T. on ykköskeskushyökkääjämme ja erinomainen jääkiekkoilija. Hienoa, että hän pelaa Canucksissa, Boudreau totesi elokuussa SiriusXM NHL Network Radiolle.

– Häntä kiinnostaa vain voittaminen. Tällaisia kavereita on vaikea löytää. Häntä voi käyttää jokseenkin missä tilanteessa tahansa, ja hän tekee aina tulosta, Boudreau lisäsi.

Edmonton Oilers: Puolustaja Ryan Murray teki vapaana pelaajana sopimuksen Oilersin kanssa. Murray pelasi viime kaudella Colorado Avalanchessa, mutta ei saanut Stanley Cupia nimiinsä liian vähäisen ottelumäärän vuoksi (37 runkosarjaottelua).

Winnipeg Jets: Kokenut, lähes tuhat NHL-ottelua pelannut hyökkääjä Sam Gagner siirtyy Winnipegiin. Hän oli rajoittamaton vapaa agentti.

Gagner on viimeisin NHL-pelaaja, joka on tehnyt yhdessä ottelussa kahdeksan tehopistettä. Vuonna 2012 Gagner viimeisteli tehot 4+4 Edmonton Oilersin paidassa Chicago Blackhawksia vastaan.

St. Louis Blues: Hyökkääjä Tyler Pitlick on kutsuttu harjoitusleirille.

Columbus Blue Jackets: GM Jarmo Kekäläisen johtama seura kutsui harjoitusleirille kokeneen maalintekijän James Nealin.

Dallas Stars: Maalivahti Jake Oettinger teki jatkosopimuksen.