Potter on Chelsean uusi manageri

Graham Potter on Chelsean uusi manageri jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Chelsea tarvitsi uuden käskijän, koska seura oli antanut keskiviikkona potkut Thomas Tuchelille. Potter siirtyy Chelseaan Brightonista.

Potter oli varteenotettavin kandidaatti Chelsean uudeksi manageriksi. Hän on tehnyt erinomaista työtä Brightonin luotsina. Valioliigan tuoreella kaudella Brighton on upeasti neljäntenä.

– Graham on tasonsa osoittanut valmentaja, ja hän sopii seuramme visioon, Chelsean puheenjohtaja Todd Boehly sanoi seuran verkkosivuilla.

– Hän on äärimmäisen lahjakas kentän laidalla, mutta hänen hyvät ominaisuutensa ulottuvat laajemmallekin säteelle ja tekevät Chelseasta yhä menestyksekkäämmän seuran, povasi Boehly.

Tuchel luotsasi Chelsean Mestarien liigan voittoon vain runsas vuosi sitten, joten irtisanominen tuntui varsin dramaattiselta. Toisaalta näytti selvältä, ettei Tuchel ole tullut toimeen seuran uusien omistajien ja uusiutuneen pelaajiston kanssa riittävän hyvin. Chelsea hankki siirtoikkunan aikana uusia pelaajia yli 200 miljoonan euron arvosta.

Mediatietojen mukaan Tuchel saa yli seitsemän miljoonan euron arvoisen kultaisen kädenpuristuksen Chelsealta. Hänen sopimuksensa olisi ulottunut vuoteen 2024.

Manchester United: Marcus Rashford on ollut siirtohuhujen kohteena, mutta loistava alkukausi on kääntänyt kelkan. United on nyt tiettävästi hyvin kiinnostunut tekemään hyökkääjän kanssa jatkosopimuksen.

Crystal Palace: Lehtitietojen mukaan Palace on tarjonnut Wilfried Zahalle jatkosopimusta. Taitavalla laitamiehellä on viimeinen sopimusvuosi menossa. Viime aikoina ainakin Chelsea ja italialainen AS Roma ovat olleet pelaajasta kiinnostuneita.

Lähteet: Chelsea FC, The Sun, Daily Telegraph