NHL-komeetta Sean Durzi yhä ilman sopimusta

Puolustaja Sean Durzi on yksi mielenkiintoisimmista jäljellä olevista vapaista pelaajista jääkiekon NHL:ssä.

Durzi on rajoitettu vapaa agentti, ja viime kaudella hänen joukkueensa oli Los Angeles Kings.

Mediatietojen mukaan Kings ja Durzi, 23, neuvottelevat jatkosopimuksesta. Tilanne on haastava, koska Kingsillä on ahdasta palkkakaton alla.

– Hänen kaltaisiaan pelaajia on yhä vaikeampi löytää. Kingsin kannattaisi ehkä priorisoida jatkosopimusta Durzin kanssa ennen kuin harjoitusleiri alkaa. Muuten seura saattaa riskeerata voittavalta näyttävän kaavan, kirjoittaa The Hockey News.

NHL-kaudella 2021-22 Durzi pääsi debytoimaan ja nousi yllättävän tärkeäksi hahmoksi Kingsissä. Oikealta ampuva pakki pystyi kantamaan erityisen suurta vastuuta tähtipuolustaja Drew Doughtyn loukkaannuttua.

Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Sean Durzi kokosi 64 ottelua runkosarjassa (3+24=27) ja seitsemän pudotuspeleissä (1+2=3).

Toronto Maple Leafs varasi Durzin vuoden 2018 NHL Draftissa numerolla 52. Torontossa hän ei ole kuitenkaan pelannut NHL:ää.

Alakertaansa Kings on lujittanut tekemällä vuoden mittaisen ja miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Mikey Andersonin kanssa.

Anderson, 23, on pelannut 117 NHL-ottelua ja seitsemän Stanley Cupin pudotuspeliottelua. Anderson on Kingsin oma varaus vuodelta 2017.

Chicago Blackhawks: Supertähti Patrick Kane pysyy siirtohuhuissa, vaikka hän ei ole tehnyt siirtopyyntöä. Häneen on yhdistetty muun muassa Toronto, Buffalo Sabres ja Detroit Red Wings.

San Jose Sharks: Markus Nutivaara saattaa saada uudessa seurassaan tutun puolustajaparin, sillä Sharks kiinnitti Scott Harringtonin koesopimuksella.

Lähteet: The Hockey News, The Boston Globe, Toronto Star