Aatu Räty: Seurajohtaja ei usko hyökkääjän olevan valmis NHL:ään

Jääkiekon NHL on vielä liian suuri haaste Aatu Rädylle, uskoo New York Islandersin general manager Lou Lamoriello.

Lamoriello tapasi lehdistöä maanantaina ja kertoi aatoksistaan seuran nuoriin lupauksiin liittyen. Häneltä kysyttiin erityisesti Rädystä ja William Dufourista.

– En pysty sanomaan, miten lähellä he ovat NHL-joukkueeseen pääsemistä. He näyttävät harjoitusleirillä, missä mennään, Lamoriello sanoi.

– Jos minulla olisi kristallipallo, sanoisin, etteivät he ole valmiita tällä hetkellä. Mieluummin näkisin nuorien pelaajien nousevan NHL:ään liian myöhään kuin liian aikaisin, kokenut jääkiekkojohtaja tarkensi.

Keskushyökkääjä Rätyä povattiin parhaimmillaan jopa koko NHL Draftin ykköseksi vuonna 2021. Vaisu kausi pudotti häntä kuitenkin tuntuvasti, ja Islanders nappasi Rädyn vasta toisella kierroksella.

Räty kävi ottamassa viime kaudella tuntumaa pohjoisamerikkalaiseen ammattilaisjääkiekkoiluun AHL:n Bridgeport Islandersissa. Tilille tuli kaksi ottelua runkosarjassa ja kuusi pudotuspeleissä.

Liigaa Räty on pelannut Oulun Kärpissä ja Mikkelin Jukureissa yhteensä 94 runkosarjaottelun (51 tehopistettä) ja 10 pudotuspelikamppailun (2) verran. Suomen nuorten maajoukkueesta hänellä on alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa.

Räty täyttää marraskuussa 20 vuotta.

Dallas Stars: Puolustaja Nils Lundkvist hankittiin Dallasiin New York Rangersista. Pelaaja oli ilmoittanut avoimesti haluavansa vaihtaa maisemaa.

Edmonton Oilers: Jake Virtanen on tehnyt koesopimuksen Oilersin kanssa. Virtanen oli NHL Draftin kuudes varaus vuonna 2014, mutta urheilulliset ja kaukalon ulkopuoliset ongelmat ovat hidastaneet hänen uraansa.

Philadelphia Flyers: Artem Anisimov koettaa onneaan seuraavaksi Flyersin harjoitusleirillä. Hyökkääjällä on pudotuspelit mukaan lukien yli 800 NHL-ottelua tilillään. Leirille on tulossa myös kovamaineisen Marty McSorleyn veljenpoika Tye McSorley.