Oilers-johtaja tiedostaa Puljujärven turhautumisen

Jääkiekon NHL:ssä pelaavan Edmonton Oilersin GM Ken Holland ei taivu puhumaan suoraan hyökkääjä Jesse Puljujärven kauppaamisen mahdollisuudesta.

On silti tiedossa, että Oilers on pyrkinyt saamaan Puljujärvestä vastikkeen jo pitkän aikaa. Riittävän hyvää tarjousta ei ole kuitenkaan kuulunut.

– Tiedän, että aiemmin hän oli tyytymätön oloonsa Oilersissa ja pyysi siirtoa. Sittemmin olen puhunut hänen agenttinsa kanssa ja kuullut, että hän oli henkilökohtaisesti turhautunut siihen, miten viime kausi päättyi. Hän oli pettynyt omiin tehoihinsa, Holland pyöritteli lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Juuri alkaneella NHL-harjoitusleirillä Puljujärvi pyrkii taas tekemään vaikutuksen. Paras vaihtoehto sekä pelaajan että seuran kannalta olisi se, että Puljujärvi saisi onnistumisia harjoituskaudella ja runkosarjassa, jotta jokin muu seura olisi halukas hankkimaan hänet hyvällä vastikkeella.

– Hän saa harjoitusleirillä uuden mahdollisuuden tavoitella suurempaa roolia. Viime kauden hän aloitti erittäin hyvin, mutta sitten tuli seinä vastaan ja hänen itseluottamuksensa laski. Aion keskustella hänen kanssaan, mutta lopulta valmennus päättää, missä ketjussa ja miten paljon hän pelaa, sanoi Holland.

Puljujärvi liittyi Oilersiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Välillä hän haki vauhtia AHL:n Bakersfield Condorsista ja Liigan Oulun Kärpistä. NHL:ssä Puljujärvi on tehnyt 98 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen kohdistuu kiinnostusta muilta NHL-seuroilta – ei kuitenkaan niin paljon kuin Oilers on odottanut.

Jesse Puljujärvi varattiin NHL Draftissa 2016 neljäntenä pelaajana, mikä on syy sille, ettei Oilers halua luopua hänestä halvalla. Jos jokin seura tarjoaisi vastikkeeksi esimerkiksi toisen kierroksen varausvuoroa, suomalaishyökkääjä saattaisi hyvinkin olla kaupan.