NHL-maalivahti Jarry saamassa tuhdin jatkosopimuksen

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Pittsburgh Penguins on halukas kiinnittämään maalivahti Tristan Jarryn jatkosopimukseen.

Penguinsin GM Ron Hextall vahvisti lehdistötilaisuudessa perjantaina, että keskusteluja kanadalaisveskarin kanssa on käyty.

Tristan Jarry debytoi NHL:ssä kaudella 2016-17. Seuraavalla kaudella roolia alkoi tulla enemmän, ja yksi joukkuetovereista oli kaksinkertainen Stanley Cup -voittajapuolustaja Olli Määttä.

– Tosi kylmäpäinen kaveri. Tarvittavat torjunnat tulevat, ja meillä on mahdollisuus voittaa. Loppu on vain kenttäpelaajista kiinni, Määttä kuvaili tuolloin Jarrya East Side Medialle.

Viime kausina Jarry on noussut Penguinsin ykkösvalinnaksi, vaikka loukkaantumiset ovat ajoittain hankaloittaneet tilannetta. Hän on pelannut 159 ottelua runkosarjassa ja kahdeksan pudotuspeleissä.

Jarryn nykyistä sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Alkavasta kaudesta hän nostaa 4,5 miljoonan dollarin suuruisen palkan. Jarry vasta lähenee parhaita vuosiaan, joten jatkosopimus toisi todennäköisesti mukavan palkankorotuksen.

Boston Bruins: Kokenut puolustaja Anton Strålman tekee todennäköisesti koesopimuksen Bruinsin kanssa. Asiasta uutisoi kanadalaismedia TSN. Ruotsalaispakki on pelannut pudotuspelit mukaan lukien yli tuhat NHL-kamppailua.

Ottawa Senators: Nuori puolustaja Jorian Donovan teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa. Ottawa Senators varasi Donovanin menneen kesän NHL Draftissa numerolla 136.