NHL-maalivahti Knight sopimukseen

Jääkiekon NHL:ssä maalivahti Spencer Knight on tehnyt jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Panthers tiedotti jatkosopimuksen syntymisestä tiistaina. Knight, 21, pani nimensä alle kolmen vuoden mittaiseen kontrahtiin.

Seura ei kertonut sopimuksen taloudellisista yksityiskohdista, mutta mediatietojen (mm. CapFriendly) mukaan Knight nostaa sopimuksen voimassaoloaikana palkkaa yhteensä 13,5 miljoonaa dollaria.

Panthersin GM Bill Zito on sopimuksesta luonnollisesti mielissään.

– Spencer on ilmiömäinen maalivahti ja poikkeuksellinen niin urheilijana kuin ihmisenä, Zito sanoi Panthersin tiedotteessa.

– Hän on menestynyt ammattilaisurallaan ja omistautunut harjoittelulle kahtena ensimmäisenä vuotenaan organisaatiossamme. Tämä jatkosopimus tuo Panthersin maalivahtipeliin voimaa niin nykyhetkessä kuin tulevaisuudessa, seurapomo lisäsi.

Knightilla on NHL-ensisopimustaan vielä vuosi jäljellä, joten jatkosopimus astuu voimaan ensi kesänä.

Panthers varasi Knightin vuoden 2019 NHL Draftissa numerolla 13. Hänellä on NHL-uralta 36 ottelua, 23 voittoa, päästettyjen maalien keskiarvo 2,74, torjuntaprosentti 90,9 ja kaksi nollapeliä.

Kokenut Sergei Bobrovski torjuu Panthersin ykkösenä, mutta saa yhä enemmän kilpailua Knightilta. Viime kaudella Bobrovski starttasi 53 runkosarjakamppailua ja Knight 27.

Suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov toimii Panthersin kapteenina. Harjoitusleirin rosteriin kuuluvat suomalaisista myös Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Anton Levtchi ja Santtu Kinnunen.

Boston Bruins: Kokenut puolustaja Anton Strålman kiinnitettiin koesopimukseen. Pudotuspelit mukaan lukien ruotsalainen on pelannut yli tuhat NHL-ottelua.

Michael Chaput: Lähes 200 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä teki kyseenalaisen liikkeen ja allekirjoitti sopimuksen KHL:ään. Hänen uusi seuransa on Barys Astana.