Kallionkieli komennettiin NHL:stä farmiin

Jääkiekkoilija Marcus Kallionkieli ei pystynyt valtaamaan pelipaikkaa Vegas Golden Knightsin NHL-joukkueesta ainakaan vielä.

Hyökkääjä Kallionkieli kuului Vegasin harjoitusleirivahvuuteen. Seura tiedotti 19 pelaajaan leikkauksesta, ja suomalainen oli epäonnekseen listalla.

Vegas kertoi, että Kallionkielen seuraava osoite on AHL-farmijoukkue Henderson Silver Knights.

Kallionkieli pelasi juniorina GrIFK:ssa ja HIFK:ssa, ja Pohjois-Amerikan juniorikaukaloihin hän siirtyi vuonna 2018. Vegas varasi hänet vuoden 2019 NHL Draftissa numerolla 139.

Viime kaudella Kallionkieli pelasi WHL-junioriliigaa Brandon Wheat Kingsissä. Hänelle kertyi 36 ottelussa teholukema 11+16=27.

Colorado Avalanche: Hallitseva Stanley Cup -mestari näytti ovea Alex Galchenyukille. Lähes 700 ottelua NHL-väreissä pelannut hyökkääjä oli Avalanchessa koesopimuksella. Parhaalla kaudellaan Galchenyuk on tehnyt 56 tehopistettä.

Columbus Blue Jackets: Puolustaja Andrew Peeke sai kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kontrahdilla on arvoa 8,25 miljoonaa dollaria.

Yhdysvaltain jääkiekkoliitto nimitti Blue Jacketsin johtoportaassa työskentelevän Chris Clarkin USA:n general manageriksi ensi vuonna käytäviä jääkiekon MM-kisoja varten. Suomi ja Latvia järjestävät kisat.

Toronto Maple Leafs: Puolustajat Jordie Benn ja Carl Dahlström loukkaantuivat harjoitusottelussa ja joutuvat syrjään kokoonpanosta. Leafs-johto ei pystynyt heti arvioimaan sairauslomien pituutta.

Florida Panthers: Lupaava maalivahti Spencer Knight teki jatkosopimuksen.