Baseballin ennätyslyöjä Judge saa 375 miljoonan dollarin sopimuksen?

Baseballin supertähti Aaron Judge on vaihtamassa MLB-seuraa ensi kaudeksi. New York Yankeesia edustavasta urheilijasta tulee vapaa agentti, ja uuden sopimuksen rahallinen arvo nousee pilviin.

Yhdysvaltalainen urheilumedia ESPN on selvittänyt, että Judgen seuraava sopimus saattaa olla jopa 375 miljoonan dollarin arvoinen. Kyseisellä sopimuksella olisi mittaa kymmenen vuotta.

ESPN haastatteli neljäätoista asiantuntijaa. ”Halvinkin” sopimus tietäisi kyselyn mukaan Judgelle 259 miljoonaa seitsemän vuoden sopimuksesta.

Yankeesilla on palkkapaineita, mutta Judgen jatkaminen Bronxin baseballylpeydessä ei ole aivan poissuljettu vaihtoehto.

Seuran vaihtuminen on kuitenkin todennäköisempi vaihtoehto. Judgen nimi on yhdistetty ainakin San Francisco Giantsiin, Los Angeles Dodgersiin ja naapuriseura New York Metsiin.

Judge, 30, on edustanut vuonna 2016 alkaneella MLB-urallaan vain Yankeesia.

Keskiviikkona Judge iski itsensä baseballin historiaan lyömällä kauden 61:nnen home runinsa (kunnari). Lukemalla hän sivuaa American Leaguen ennätystä, jonka hän nyt jakaa Roger Marisin kanssa. Maris löi 61 home runia vuonna 1961 – niin ikään Yankeesin väreissä.

– Tämä on uskomaton kunnia. Yankeesilla on ainutlaatuinen historia, jonka aikana legendat ovat avanneet polkua meille nuoremmille. En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon merkitsee, että minut nyt mainitaan suurpelaajien yhteydessä, Judge kommentoi.

Syyskuun päättyminen merkitsee MLB:ssä myös runkosarjan loppumista. Lokakuussa alkavat pudotuspelit.

Baseballkausi huipentuu 28. lokakuuta alkavaan loppuottelusarja World Seriesiin, jossa kohtaavat American Leaguen ja National Leaguen voittajat. Mestaruus vaatii neljä otteluvoittoa.