Juolevilla saattaa vaihtua NHL-seura jälleen

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Anaheim Ducks on asettanut Olli Juolevin waiver-listalle.

Koska Ducks on käytännössä luopunut oikeuksistaan suomalaispuolustajaan 24 tunniksi, on muilla NHL-seuroilla mahdollisuus ottaa pelaaja vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota.

Jos mikään seura ei nappaa Juolevia, hänen oikeutensa palaavat Ducksille. Sen jälkeen Ducksilla on mahdollisuus esimerkiksi lähettää pelaaja farmiin.

Juolevi varattiin NHL:ään vuoden 2016 varaustilaisuudessa viidentenä, joten odotukset olivat korkealla. Loukkaantumisten ja urheilullisten ongelmien vuoksi Juolevi pääsi kuitenkin debytoimaan varaajajoukkueessaan Vancouver Canucksissa vasta kaudella 2020-21.

Vuoden 2016 NHL Draft oli vahva suomalaisittain. Auston Matthewsin (Toronto Maple Leafs) tähdittämässä draftissa Juolevi, Patrik Laine (Winnipeg Jets) ja Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers) menivät viiden ensimmäisen joukossa.

Lokakuussa 2021 Canucks kauppasi Juolevin Florida Panthersiin. Toiseen suuntaan liikahtivat toinen suomalaispelaaja, Juho Lammikko, sekä Noah Juulsen.

Maaliskuussa 2022 Juolevi päätyi waiver-listan kautta Detroit Red Wingsiin. Heinäkuussa hän teki Ducksin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Juolevi, 24, on pelannut 41 ottelua NHL:ssä ja 66 AHL:ssä.

NHL:n harjoitusleirit ovat käynnissä. Viimeisimpiä suomalaisia farmijoukkueisiin lähetettyjä pelaajia ovat Lassi Thomson (Ottawa), Oskari Laaksonen (Buffalo), Valtteri Puustinen (Pittsburgh), Roby Järventie (Ottawa), Ville Petman (Seattle) ja Peetro Seppälä (Seattle).