Maalitykki Robertsonille sopimus – ”Yksi NHL:n parhaista nuorista pelaajista”

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Dallas Stars ja hyökkääjä Jason Robertson pääsivät yhteysymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Stars ilmoitti, että Robertson, 23, oli pannut nimensä alle neljän vuoden mittaiseen sopimukseen, jolla on arvoa 31 miljoonaa dollaria. Pelaajan palkkakattorasitteeksi tulee 7,75 miljoonaa.

Ennen jatkopahvin syntymistä Robertson oli rajoitettu vapaa agentti.

– Jason on olennainen osa Starsin nykypäivää ja tulevaisuutta, GM Jim Nill sanoi Starsin tiedotteessa.

– Hän tekee väsymättömästi töitä tullakseen paremmaksi pelaajaksi. Hän tuo joukkueeseen maalintekovoimaa ja pelisilmää. Jason kuuluu NHL:n parhaisiin nuoriin pelaajiin, arvioi Nill.

Stars varasi Robertsonin vuoden 2017 NHL Draftissa numerolla 39. Yhdysvaltalaissyntyinen urheilija debytoi NHL:ssä kaudella 2019-2020.

Seuraava kausi sujui hyvin, mutta todellinen läpimurto tuli kaudella 2021-2022. Robertson oli joukkueensa paras maalintekijä ja kirjautti tehopisteet 41+38=79.

Stanley Cupin pudotuspeleissä Robertson on esiintynyt seitsemässä kamppailussa (1+3).

Robertsonin jatkosopimus on taas yksi osoitus NHL:n pelaajamarkkinoiden arvaamattomuudesta. Alan tunnetuimmatkin sisäpiiriläiset ja asiantuntijat arvioivat vain tunteja ennen sopimuksen syntymistä, että osapuolet olivat niin kaukana toisistaan, että kauden aloittaminen Starsin paidassa oli Robertsonille epätodennäköistä.

New York Islanders: Aatu Räty määrättiin keskiviikkona Bridgeport Islandersiin AHL:ään. NY Islandersin GM Lou Lamoriello epäili taannoin Rädyn NHL-valmiutta.

NHL-ryhmä tarvitsi kuitenkin täydennystä torstain harjoitusotteluun, ja Räty kirjautti tehot 1+1.

Vegas Golden Knights: Jo kerran AHL-farmiin lähetetty Sakari Manninen kutsuttiin takaisin NHL-ryhmään.

Carolina Hurricanes: Puolustaja Anttoni Honka passitettiin harjoitusleiriltä farmiin. Sama kohtalo oli hyökkääjä Tuukka Tieksolalla.