Kylian Mbappe – seurasiirto mahdollinen vuonna 2023

Kylian Mbappe on jalkapallon siirtomarkkinoiden tulikuuma nimi.

Ranskalainen Mbappe edustaa Paris Saint-Germainia Ranskan liigassa. Hyökkääjän uskotaan miettivän seuranvaihtoa, joskin hänen todelliseen kantaansa liittyvä uutisointi on ollut varsin ristiriitaista.

Ei ole siis varmaa, riittävätkö Ranskan liigan haasteet kunnianhimoiselle urheilijalle. Varmaa on kuitenkin se, että nuorelle maalinsylkijälle riittää kysyntää jalkapallon siirtoikkunan avautuessa tammikuussa 2023.

Seuraavassa kolme tilanteeseen liittyvää keskeistä kysymystä.

Kuinka suuri Mbappen markkina-arvo on?

Mbappe on yksi maailman kalleimmista jalkapalloilijoista, koska hän kuuluu lajin parhaisiin maalintekijöihin, ja ikääkin on vasta 23 vuotta. Parhaat pelivuodet ovat kenties vasta tulossa.

Aito markkina-arvo voi kohota aina 200 miljoonaan euroon, jos kiinnostuneiden seurojen välille syntyy kilpailua.

Millä seuroilla olisi sekä taloudelliset mahdollisuudet että kiinnostus Mbappen hankkimiseen?

Suurseurat kuten Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea ja FC Bayern mainitaan aina, kun suuri kala on uimassa siirtovesille. Näin on ollut myös Mbappen tapauksessa. Viime aikoina on vaikuttanut siltä, että Real Madrid on selkeä edelläkävijä Mbappe-jahdissa.

Mutta tarvitseeko Real Mbappea?

Real on aloittanut kautensa mallikkaasti. Joukkue on edennyt tappioitta sekä La Ligassa että jalkapallon Mestarien liigassa. Espanjan liigassa Real on kaatanut niin FC Barcelonan kuin Atletico Madridin.

Realin vahvuudesta löytyy nuoria, maalintekoon kykeneviä pelaajia kuten Rodrygo ja Vinicius Junior. Toisaalta Karim Benzema alkaa olla uransa ehtoopuolella (joskin 34-vuotias on loistokunnossa), ja siinä voisi piillä sauma Mbappen lisäämiseen.