Boudreaun asema heikkenee Canucksin NHL-valmentajana

Jääkiekon NHL:ssä kausi 2022-23 on vasta parin viikon ikäinen, mutta ensimmäinen potku-uhka on todellinen.

Bruce Boudreaun asema Vancouver Canucksin päävalmentajana on epävakaa. Canucks on hävinnyt kauden kaikki seitsemän otteluaan. Se on liigan ainoa voitoton joukkue.

Maanantaina tuli lisää lunta tupaan, kun Canucks hävisi Carolina Hurricanesille kotonaan maalein 2-3.

Viime kaudellakin Canucks aloitti heikosti, ja Travis Green joutui lähtemään 26 ottelun jälkeen päävalmentajan paikalta. Vaikka nyt nähty huono tuloskunto ei mene ainoastaan valmentajan piikkiin, Boudreaun potkuista puhutaan.

Kanadalaismedia TSN:n asiantuntija Craig Button näkee, että vaikeudet ovat muualla kuin valmennuksessa.

– Potkut vain tekisivät Boudreausta syntipukin. Canucksissa ei ole käsitelty joukkueen suurinta ongelmaa, ja se on puolustuksen kokoonpano, Button sanoi TSN:n lähetyksessä.

– Puolustus ei ole tarpeeksi hyvä. Jos alakertaa ei vahvisteta, ongelma säilyy. Vaikka seurassa tiedettiin, että puolustus on ongelma, asialle ei tehty mitään kesällä. Tällaiset ongelmat eivät katoa itsestään, vaan niihin on puututtava vahvasti, eikä ratkaisu ole valmentajan vaihtaminen, alleviivasi Button.

Alkukaudella Canucksin puolustuksessa eniten peliaikaa ovat saaneet Quinn Hughes, Oliver Ekman-Larsson ja Tyler Myers. Tilannetta pahentaa se, että Hughes joutui maanantaina loukkaantuneiden reserviin. Farmista nostettiin Guillaume Brisebois.

Boudreau, 67, kuuluu NHL-valmentajien raskaaseen sarjaan. Hän on valmentanut 1 047 ottelussa runkosarjassa ja 90:ssa pudotuspeleissä. Canucksin lisäksi hän on luotsannut Washington Capitalsia, Anaheim Ducksia ja Minnesota Wildia.