Salo saa uuden NHL-mahdollisuuden Islandersissa

Jääkiekkoilija Robin Salo on nostettu New York Islandersin NHL-miehistöön.

Puolustajana pelaava Salo aloitti kauden Islandersissa, mutta vajaa viikko sitten tuli komento farmijoukkueeseen, AHL:n Bridgeport Islandersiin.

Torstaina NHL-ryhmästä vapautui yksi kokoonpanopaikka, kun hyökkääjä Kieffer Bellows siirtyi Detroit Red Wingsiin.

Islanders oli asettanut Bellowsin waiver-listalle, josta Red Wings hänet nappasi vahvuuteensa.

Bellows on Islandersin ykköskierroksen varaus vuodelta 2016, mutta hyökkääjä ei tahdo saada läpimurtoa aikaan. Islandersin organisaatiossa hän pelasi 68 NHL-ottelua ja 125 AHL-ottelua.

Takavuosien huippupelaaja Brian Bellows on Kiefferin isä.

Salo ehti pelata alkukaudesta NHL-ryhmässä neljä ottelua. Hän teki kaksi maalia, ja hänen oma pelinsä päätyi yhden maalin plussalle. Parhaimmillaan hän sai jääaikaa noin 17 minuuttia ottelua kohden.

Ruotsalaispuolustaja Sebastian Aho vapautui äskettäin loukkaantuneiden listalta, ja Islandersin uusi päävalmentaja Lane Lambert nosti hänet pelaavaan kokoonpanoon. Salon kohtaloksi koitui siten farmikomennus.

Islanders varasi Salon vuoden 2017 NHL Draftissa numerolla 46. Varauksen jälkeen Salo pelasi useita vuosia Suomessa ja Ruotsissa, kunnes NHL-debyytti tuli viime kaudella.

NHL:ssä Salo on pelannut 25 ottelua ja AHL:ssä 40 (sekä kuusi pudotuspeliottelua).

Vancouver Canucks: Ongelmissa rämpivä Canucks täydensi joukkuettaan ja hankki hyökkääjä Jack Studnickan Boston Bruinsista. Kaupassa toiseen suuntaan menivät maalivahti Michael DiPietro ja nuori puolustaja Jonathan Myrenberg.

Torstaina Canucks sai vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa kaadettuaan Seattle Krakenin.

Boston Bruins: Profiilihyökkääjä Brad Marchand palasi Bostonin kokoonpanoon loistavasti ja otti tehot 2+1 voitossa Detroitista. Marchand missasi alkukauden, koska kuntoutuminen lonkkaleikkauksesta oli kesken.