NHL:n Canucks vahvistaa puolustustaan

Jääkiekon NHL:ssä Vancouver Canucks on vahvistanut puolustustaan hankkimalla Ethan Bearin.

Bear siirtyy Vancouveriin Carolina Hurricanesista, ja kaupassa Canucks saa myös hyökkääjä Lane Pedersonin. Hurricanesille taas menee viidennen kierroksen varausvuoro vuoden 2023 NHL Draftiin.

Bear on osoittanut pelimiehen merkkejä NHL:ssä, mutta suurta läpimurtoa ei ole vielä kuulunut. Canucks toivoo, että se tapahtuu Vancouverissa.

– Hienoa saada tasonsa todistanut puolustaja siniviivallemme. Oikealta ampuvana ja hyvänä kiekonkäsittelijänä hän antaa valmennukselle uusia mahdollisuuksia, general manager Patrik Allvin sanoo Canucksin tiedotteessa.

– Hän pystyy saamaan kiekon liikkeelle omasta päästä nopeasti. Olen vuosien ajan seurannut hänen laadukasta suunnanvaihtopeliään, GM lisää.

Bear on Edmonton Oilersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015. Hän on pelannut 190 ottelua runkosarjassa (Oilers, Hurricanes) ja kahdeksan pudotuspeleissä (Oilers).

Tuore hankinta antaa uutta toivoa päävalmentaja Bruce Boudreaulle, jonka potkuista on ehditty jo puhua. Canucksin alkukausi oli surkea, mutta nyt joukkue on voittanut kaksi peräkkäistä ottelua.

Seattle Kraken: Suomalaismaalivahti Christopher Gibson teki vuoden mittaisen, kaksisuuntaisen sopimuksen Krakenin kanssa. Karkkilassa syntynyt Espoon Jäähongan kasvatti on pelannut NHL:ssä 16 ottelua ja AHL:ssä 226.

Kraken lähetti Gibsonin oikopäätä farmijoukkueeseensa. Ylhäällä ovat maalivahdit Martin Jones, Joey Daccord ja Chris Driedger.

Columbus Blue Jackets: Maalivahti Joonas Korpisalo alkaa kuntoutua. Loukkaantumisista kärsinyt torjuja ottaa pelituntumaa toistaiseksi AHL:ssä.

New York Islanders: Robin Salo nostettiin takaisin NHL-ryhmään.