Siirtouutisia jalkapallon Veikkausliigasta

Lupaava jalkapalloilija Casper Terho valmistautuu siirtymistä Helsingin Jalkapalloklubin vahvuudesta Belgiaan.

Terhon, 19, uusi seura on Royale Union SG, ja sopimus on kolmen ja puolen vuoden mittainen. Sopimuksen syntymisestä kerrottiin syyskuussa.

HJK kertoo saaneensa kaupasta ”merkittävän korvauksen”. Nuoren suomalaisen markkina-arvo on noin 400 000 euroa, mutta varsinaisesta siirtosummasta ei ole tiedotettu.

Vasenjalkainen, oikean laidan hyökkäävässä roolissa viihtyvä Terho nousi Klubissa huomattavaan rooliin ja herätti runsaasti myönteistä huomiota.

– Uusi seurani on todella perinteikäs, Terho sanoi HJK:n verkkosivuilla.

– Uskon, että siirto on hyvä steppi oman urani kannalta. Pyrin parantamaan itseäni pelaajana kokonaisvaltaisesti. Englannillakin varmasti pärjää aluksi, mutta olen ajatellut aloittavani ranskan opinnot jossain vaiheessa, suunnittelee Terho.

Terhon juniorivuosilta löytyvät Malmin Palloseura sekä itähelsinkiläiset Puotinkylän Valtti ja FC Kontu. Klubin organisaatioon hän liittyi vuonna 2018.

Suomea Terho on edustanut eri ikäluokkien maajoukkueissa.

AC Oulu: Moshtagh Yaghoubi ei jatka Oulussa. ACO kertoo, että ”Mosan” ja seuran välinen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

AC Oulu vahvisti joukkuettaan välittömästi ja kiinnitti Cristhian Valencian vuoden mittaiseen sopimukseen. Sopimus sisältää lisäksi optiovuoden.

Valkeakosken Haka: Keskuspuolustaja Anthony Herbert jatkaa Koskissa. Optiovuoden aktivoimisen myötä hän on Hakan miehiä myös kaudella 2023.

FC Lahti: Kuhnurit teki sopimuksen maalivahti Osku Maukosen kanssa. Hänellä on ikää vasta 15 vuotta. Maukonen, joka on nuorten maajoukkuepelaaja, teki kolmivuotisen sopimuksen.

FC Honka: Vesa Vasara pysyy espoolaisryhmän päävalmentajana. Ensi kausi on hänelle Hongassa jo seitsemäs.