Ronaldon ja Manchester Unitedin yhteinen matka tulossa rumaan loppuun

Manchester Unitedin ja jalkapalloilija Cristiano Ronaldon pitkä, kaksiosainen näytelmä on saamassa tällä viikolla ristiriitaisen huipennuksen.

Ronaldo nousi Unitedissa tähdeksi ensimmäisellä aikakaudellaan 2003-09. Hän siirtyi Real Madridiin ja myöhemmin Juventukseen. Hän teki paluun Old Traffordille elokuussa 2021.

Vaikka paluuaikakaudellakin jälkeä on parhaimmillaan syntynyt, uuden managerin Erik ten Hagin alaisuudessa portugalialaistähti on joutunut sivurooliin. Ronaldo on osoittanut näkyvästi mieltään, mikä on vain pahentanut tilannetta.

Viime päivinä Ronaldon uusimmat lausunnot ovat nousseet framille. Ronaldo on antanut tunnetulle brittihahmolle Piers Morganille suorasanaisen haastattelun, jossa ManU ja sen päätöksentekijät saavat kuulla kunniansa.

Julkisuuteen tulleiden otteiden mukaan Ronaldo on sanonut, ettei omistajaperhe Glazer välitä seurasta urheilullisesti, vaan käyttää sitä vain markkinoinnin välineenä. Kärkevimpiin kommentteihin kuuluu se, että Ronaldo sanoo Manchester Unitedin ”pettäneen” hänet.

TalkTV julkaisee Morganin Ronaldo-haastattelun kahdessa osassa keskiviikkona ja torstaina.

Haastattelun jälkeiset reaktiot tulevat olemaan sitä luokkaa, ettei Ronaldon jatkaminen Unitedissa ole enää mahdollinen. Hänen sopimuksensa on voimassa ensi kesään asti, mutta ManU on suurella todennäköisyydellä valmis vapauttamaan pelaajan kontrahdistaan.

Ronaldolla on ikää 37 vuotta, mutta hän on silti korkealaatuinen jalkapalloilija. Hänellä on varmasti hurja näyttämisen halu 20. marraskuuta alkavissa jalkapallon MM-kisoissa.

Jos Ronaldosta tulee vuodenvaihteen jälkeen vapaa agentti, hänelle riittää kysyntää. Vahvoja ehdokkaita ovat Saksan jätti FC Bayern ja jalkapallon Englannin Valioliigan Chelsea.

Lisäksi Ronaldoon on liitetty ainakin italialaisseurat AS Roma ja Napoli, Turkin Galatasaray, MLS:n Inter Miami sekä tähden vanha portugalilaisseura Sporting Lissabon.